Un apartament de 2 camere sau cum sa traiesti intr-o stare permanenta de weekend

O amenajare nu presupune doar alegerea finisajelor si a mobilierului. Desi ar putea parea suficient, orice camin are nevoie de mai mult de atat. Ii trebuie personalitate si suflet, iar toate acestea vin in timp, cand lucrurile se asaza firesc, iar noi simtim ceea ce se potriveste cu decorul nostru sau nu.

Deschide Galeria

Am scris cele mai de sus avand in minte aceasta amenajare care mi-a inspirat o stare de bine, confort, un  loc pe care l-as putea numi fara sa ezit, acasa. Cu siguranta, vei simti la fel dupa ce vei vedea imaginile.

Iti descriu astazi amenajarea unui apartament de 2 camere, cu o suprafata de 63 metri patrati, un spatiu usor boem, contemporan in stil, dar si cu influente scandinave.

O zona de zi usor atipica

Profitand de fiecare fereastra pentru a lasa lumina sa patrunda la interior, spatiul zonei de zi descrie un living ce comunica cu un dining si cu spatiul bucatariei. Daca ar fi fost despartit printr-o usa ar fi fost o zona distincta a locuintei. Pastrand zona libera, se creeaza impresia unei treceri firesti spre acest sector.

Livingul nu abunda in mobilier, canapeaua, masuta de cafea, 2 scaune tapitate, un corp cu rafturi deschise ca suport pentru televizor si alaturi un corp tip soldat, fiind piesele care compun amenajarea. Ce intalnim din abundenta sunt decoratiunile, micile detalii decorative, lucruri si obiecte personale care imbraca camera si compun intr-un mod placut decorul. Poate ti se va parea putin dezordonat, dar eu cred ca fiecare lucru isi are rostul lui. Ba chiar e mai placut asa, simti ca spatiul e locuit. Perne decorative, tablouri de marimi diferite pe pereti, colectii de viniluri, si inca cateva polite asezate pe peretele opus ferestrei pentru alte variate lucruri ce apartin proprietarilor.

Asa-i ca ti-a atras atentia corpul de iluminat? E un cos din rachita suspendat care desi pare din alta poveste, are rolul sa fie elementul acela ce da o nota distinctiva unei amenajari. Imi place la fel de mult si ideea de a insera cam peste tot unde s-a putut ghivece cu plante: la fereastra, langa birou (da, exista si un colt de lucru pe care il vei putea vedea in fotografiile din galerie), langa canapea sau langa mobilierul dinspre hol. Ghivece cu plante vom gasi si in spatiul diningului, pe masa si la ferestre.

Bucataria este simpla, cu o amenajare tipic scandinava. Cu o dispunere in forma de U, vei gasi aici tot ce ai nevoie pentru a gati. In continuarea mobilierului a fost ales un tapet ce imita textura de scoarta de copac (nu e de mirare asocierea unui motiv al naturii cu restul plantelor din casa), el descriind spatiul ce compune locul de luat masa. Interesante sunt si corpurile de iluminat in stil industrial alese pentru a descrie acest spatiu al casei. Desi patrunzi nestingherit din living, dispunerea aceasta are capacitatea de a feri spatiul de gatit de restul camerei.

Dormitorul

Daca te-ai simtit bine in living, pastreaza-ti starea si pentru dormitor. Un intreg perete-accent a fost realizat prin placarea cu piese de parchet. Accentele de negru dau profunzime spatiului, precum tablia patului, noptierele sau comoda. Albul peretilor si lumina naturala deschid incaperea, echilibrand cromatica. Piesa mea preferata din dormitor? Comoda si decoratiunile de pe ea!

Cromatica e una blanda, neutra, cu mici accente de griuri, mult alb pentru a amplifica luminozitatea si un parchet ce se imbina placut cu restul decorului. E un ambient ce iti inspira liniste, tihna si relaxare.

Imi place mult cum au gandit amenajarea balconului: simpla, cu piese din lemn, bancute pentru stat, masa si multe plante in diferite tipuri de suport. Te inconjori de verdele plantelor si te bucuri de momente frumoase in aer liber chiar pe balcon!

Sursa foto: planete deco

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole