Iata o amenajare pentru un apartament de 3 camere care ne-a placut foarte mult! Configuratia, spatiul luminos din zona de zi, accentele de culori si decorul din camera copilului se numara printre elementele care ne-au atras privirile in acest camin.

Amenajarea acestui spatiu de 76 metri patrati a fost gandita pentru a oferi maximum de confort membrilor familiei, cu spatii bine valorificate si zone de depozitare potrivite nevoilor celor 3.

Zona de zi si cea de noapte sunt delimitate, distributia functiunilor fiind una coerenta. Livingul si bucataria compun un tot unitar gandit pentru ca familia sa petreaca timp impreuna, chiar si atunci cand se gateste. In zona de noapte, au fost creionate cele doua dormitoare, cu doua bai dispuse paralel.

Intreaga amenajare este una moderna, luminoasa, confortabila, primitoare. Este suficient sa arunci o privire in camera de zi ca sa intelegi de ce. Predomina neutrele ca baza, iar accentele de albastru si galben aduc veselie spatiului. Piesele de mobilier sunt bine alese si nu incarca excesiv camera. Desi exista doua functiuni principale, pe langa ele vom gasi si un loc pentru luat masa amenajat chiar la fereastra, dar si un spatiu mic creat pentru lectura (vezi fotoliul si lampadarul).

Zona holului de trecere este evidentiata prin zugravirea peretilor intr-un albastru-turcoaz intens, iar cea de la intrare marcata printr-un tapet cu un imprimeu discret. Pentru a crea un contrast, s-au integrat piese de mobilier alb, inclusiv usi albe. Pentru ca si spatiul holului de la intrare sa primeasca lumina naturala, a fost integrata o partitie tip fereastra – ingenioasa idee!

Bucataria este compacta, cu zone de lucru functionale; pentru a largi spatiul blatului de lucru a fost integrat un mic bar, avand si rol de a delimita vizual spatiul bucatariei de restul camerei. toate electrocasnicele sunt incorporate pentru ca totul sa para unitar, iar jocul placilor decorative imprima dinamica amenajarii.

Pentru dormitorul matrimonial s-a dorit un spatiu cat mai aerisit si confortabil. Spatiile de depozitare sunt reunite intr-un dressing amenajat chiar la intrarea in camera. Astfel, dormitorul este liber de orice dulap sau comoda, singurele piese fiind patul, noptierele si un mic birou suspendat. Culorile blande inspirate din natura seteaza o atmosfera tihnita.

Camera copilului aduce un plus de voiosie. Cromatic, spatiul este bine conturat cu accente potolite de rosu si verde, iar piesele de mobilier sunt adecvate varstei copilului. Totul este armonios si placut dezvoltat.

Designer: Nika Rusanova

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!