Un apartament de 3 camere ca un vis frumos intr-o mansarda

Cati dintre noi n-am visat, macar o data, la boemul unui apartament la mansarda, de unde sa putem admira privelistea orasului? Ca sa ne hranim reciproc visul propunem o amenajare care sa ne mearga drept la suflet: un apartament din Stockolm, cu o suprafata de 79 metri patrati si o terasa de invidiat.

Deschide Galeria

Nu numai pozitionarea este una de admirat, dar si amenajarea la interior ne inspira si ne place prin detaliile care definesc spatiul. Fie ca ne referim la bucatarie sau dormitor, decorul respira personalitate si acea senzatie de lived-in, cu accesorii care isi pun amprenta pe amenajare la orice pas.

Micile imperfectiuni sunt cele care confera spatiului farmecului lui. Pornind de la configuratia neobisnuita a interioarelor, pana la finisajele peretilor sau mobilierul cu patina sau aspect nefinisat, impreuna contureaza o locuinta boema, cu un aer desprins parca dintr-o alta epoca.

Amenajarea pastreaza un aer functional pe fundalul unui stil scandinav usor reinterpretat (vorbim totusi de un apartament situat in patria unde a luat nastere acest stil). Fiecare functiune in parte este bine individualizata si ofera confortul necesar. Accentul este pus pe zona de zi, un spatiu generos ce include atat bucataria, cat si un dining. Exista o singura delimitare – un perete ce separa bucataria de restul livingului, dar avand totusi deschidere spre locul amenajat pentru luat masa. Spatiile comunica astfel intre ele, iar circulatiile sunt firesti.

Bucataria a fost amenajata sub forma unei dispuneri paralele a mobilierului, oferind astfel suficient spatiu pentru depozitare si loc pentru gatit. Electrocasnicele mari sunt incorporate pentru unitatea vizuala a amenajarii. Ne plac etajerele pe care sunt expuse diferite obiecte specifice bucatariei si nu numai. De aici, pornim firesc spre locul unde este amenajat un dining. Lemnul brut al blatului mesei sau scaunele vintage, precum si bancheta descriu tonul unui decor pe care il vom regasi de-a lungul intregii amenajari.

Pianina ce sta impunatoare in zona de living atrage toate privirile si este cu siguranta piesa de rezistanta a decorului. Niciun detaliu nu este lasat la intamplare. Canapeaua si masutele de cafea suprapuse (atentie! model care se poarta foarte mult anul acesta) compun o zona de conversatii precum si loc de relaxare sau lectura. Decoratiunile abunda si aici, toate imbinandu-se armonios in cadrul general.

Ajungem si in hol. Aici, spatiul usor intunecat este compensat prin albul peretilor si al mobilierului. Dulapurile sunt de inaltime medie pentru a nu lasa impresia de sufocare. Accesoriile, plantele, decoratiunile discrete ofera personalitate unui spatiu deseori ignorat.

Una din camerele preferate este unul din cele 2 dormitoare cu o deschidere minunata spre terasa si implicit priveliste panoramica de admirat. De fapt, aceasta incapere este dedicata unei zone de socializare, incluzand si un televizor precum si 2 locuri de sezut generoase cu perne decorative si saltele suplimentare. Am putea-o usor numi o camera pentru prieteni de petrecut timp cu ei sau gazduit peste noapte. Ambele camere sufera la capitolul spatiu din cauza inclinarii tavanului, dar compenseaza prin confort si stare de relaxare la care te imbie doar dintr-o simpla privire a imaginilor.

Hai si tu sa visezi cu noi! Poate gasesti chiar si surse de inspiratie!

Sursa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole