Un apartament de 3 camere functional amenajat

Cautand un model de amenajare pentru un apartament mic, am gasit acest exemplu care ilustreaza minunat conceptul ca poti construi cu stil un decor chiar si intr-o locuinta redusa ca dimensiuni. Cum a reusit designerul sa faca acest lucru? Pornind de la cateva principii simple si functionale.

Deschide Galeria

Unul din acestea este cel al luminozitatii. Profitand de deschiderea spre terasa care asigura o cantitate generoasa de lumina naturala, s-a pornit pe a contura amenajarea interiorului camerei de zi. Aici, zona de living formeaza un tot unitar cu spatiul bucatariei, locul de luat masa fiind liantul dintre cele doua. Mai apoi, livingul pare a fi impartit intr-o zona de conversatii sau zona media si un sector ce ar putea fi utilizat ca loc pentru lectura. Chiar si terasa a fost amenajata ca o prelungire a livingului, fiind un loc minunat de petrecut timp in zilele sau serile calde.

Cromatica este una predominant neutra, cu tonuri de crem si bej, cu accente de negru menite sa ofere o eleganta discreta decorului. Decoratiunile, excelent alese, personalizeaza spatiul intr-un mod foarte placut.

Un alt truc utilizat este cel al oglinzilor. Dupa cum vei vedea in fotografii, un perete (cel din dreptul locului de luat masa) este placat cu oglinda, creand impresia de profunzime si largire a spatiului. De asemenea, le intalnim si in zona de bucatarie, mai exact in partea superioara a corpurilor de mobilier, oglinzi ce reusesc sa reflecte o parte din lumina naturala.

Spatiul pentru gatit este restrans, probabil si prin prisma deschiderii spre living. De altfel, bucataria este partial despartita de restul camerei printr-un corp tip bar. Mobilierul este compact, iar zonele de lucru sunt dispuse liniar.

Ne place esenta de lemn folosita pentru piesele de mobilier; nu agreseaza spatiul si confera un aer cald si primitor alaturi de bejurile din jurul lor. Covorul, canapelele, draperiile sau pernele decorative resuesc prin texturile variate sa puna in valoarea decorul neutru prin experienta senzoriala ce inspira confort si relaxare. Piesele noastre preferate sunt scaunele albastre si cele 2 masute de cafea suprapuse.

Mergand spre zona de noapte, ajungem in dormitorul matrimonial. Si aici gasim motivul oglinzilor. Minimalist abordat, peretele cu oglinzi din spatele patului are acelasi efect de profunzime a spatiului; adaugam si o polita lunga din lemn si 2 noptiere si avem astfel decorul perfect pentru un dormitor mic, dar functional.

Si camera copiilor, desi mica, reuseste sa gazduiasca 2 paturi si un birou comun intr-un mod ingenios, dar functional abordat. O sursa de inspiratie numai buna pentru familiile cu 2 copii.

Amenajarea acestui apartament de 3 camere ne place si ne inspira in acelasi timp. Un camin cald si primitor, amenajat cu bun-gust pe care ti-l recomandam ca sursa de inspiratie pentru propria renovare!

Designer: Hellena Kallas

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole