Un apartament de 43 metri patrati amenajat pentru un cuplu tanar

Pentru acest apartament de 43 metri patrati, tinerii beneficiari au apelat la ajutorul Mariei pentru a-i sfatui sa creeze o amenajare functionala, cu un design actual, in care sa se simta bine atunci cand ajung acasa. Spatii de depozitare, o bucatarie cu spatiu de bar, un dormitor confortabil si o baie pe masura au fost cerintele de baza pentru viitorul camin.

Deschide Galeria

Tinand cont de dorintele celor doi, Maria a propus cateva modificari care sa permita conturarea camerelor si a spatiilor specificate. Au fost desfiintati peretii care nu faceau parte din structura de rezistenta pentru a putea reconfigura noile functiuni. Astfel, avem un nou living si o bucatarie in plan deschis, un dormitor primitor, un dressing si o baie mica, dar eficient amenajata. A rezultat un spatiu modern, functional, cu accente de violet si galben.

Noua configuratie rezultata este cea a unui apartament cu 2 camere, nedecomandat. Pentru a mai castiga spatiu s-a optat pentru usi glisante in locul celor batante.

In living, amenajarea este aerisita si placuta prin paleta de culori folosita. Piesele de mobilier sunt putine, astfel incat spatiul sa fie fluent si neaglomerat. Canapeaua tip coltar, doua pufuri pentru un plus de confort (ce pot fi folosite si ca suport, inlocuind excelent masuta de cafea) si un corp de biblioteca cu rafturi asimetrice compun spatiul din living.

Trecerea spre bucatarie se face direct, locul de luat masa fiind amenajat la fereastra ca o zona de bar. Cele doua scaune galbene tip Eames reusesc sa atraga privirea, fiind un soi de piese-accent care sa puna in valoare aceasta mica functiune. In spatiul dintre cele doua ferestre, a fost asezat frigiderul. Configuratia in forma de L a bucatariei permite o utilizare optima, iar corpurile de mobilier asigura spatiile de depozitare necesare. Plita si cuptorul sunt incastrate in mobilier, iar hota este de sine statatoare. Frontul dulapurilor este galben, iar blatul si placile ceramice dintre dulapuri vin in doua nuante de gri, mai inchisa pentru blat si foarte deschisa pentru faianta. Tot in bucatarie a fost amplasata si masina de spalat rufe.

Accentele cromatice de galben si violet dinamizeaza decorul si ii confera un aer tineresc, modern. Culorile comunica coerent la nivelul amenajarii, violetul fiind prezent in diferite forme: materialul canapelei, draperiile romane, cuverturile sau dulapul din baie; in aceeasi masura galbenul echilibreaza tonurile reci si imprima caldura amenajarii.

Pentru dormitor, s-a mizat pe o ambientare simpla, cat mai sumara. Patul este piesa principala, cu doua noptiere joase. Cadrul patului este prevazut cu o tablie tapitata pentru a spori confortul, iar peretele-accent vine intr-o nuanta de violet discreta, deschisa amintind de tematica utilizata.

Spatiul destinat baii este unul mic si ingust, insa designerul a reusit sa integreze o cada, vas de toaleta si un lavoar cu depozitare sub el si deasupra printr-un dulap cu fatete acoperite cu oglinzi.

Hai sa vezi toata amenajarea in detaliu, mai sus in galeria foto, si sa te inspiri pentru propria locuinta!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole