fbpx

Un apartament de 45 de mp care surprinde prin detaliile sofisticate

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Iti spun deseori in articolele mele ca nu conteaza suprafata unei locuinte, ci felul cum alegi sa o personalizezi, cum alegi sa o transformi in caminul tau. La asta m-am gandit prima oara cand am vazut imaginile cu aceasta amenajare din Praga. Pentru ca da, si in Praga, ca si in Bucuresti sau alt oras, exista spatii mici, apartamente de 2 camere precum acesta de 45 metri patrati.

Deschide Galeria

Culorile, tablourile, fiecare detaliu este ales cu mult bun-gust si reflecta o parte din personalitatea celui care o locuieste. Niciun element nu pare a fi ales la intamplare, toate comunicand armonios atat cromatic cat si functional.

Apartamentul cuprinde o zona de zi cu spatii pentru gatit, luat masa sau conversatii, precum si un dormitor decomandat. Mica bucatarie comunica direct cu spatiul de zi printr-un blat cu picior ce functioneaza ca loc de luat masa. Un corp de mobilier suspendat alaturi de o masuta de cafea din sticla si cadru metalic precum si o canapea confortabila compun un mini-living cochet. Dar toate acestea ar fi simple piese de mobilier fara tablourile, pernele decorative, draperiile, obiectele decorative, plantele care vin sa completeze rand pe rand decorul.

Ai putea fi tentat sa crezi ca sunt prea multe culori pentru un apartament mic. Dar sunt atat de bine echilibrate si in proportii potrivite astfel incat sa nu oboseasca privirea. Intensitatea galbenului e potolita de griuri, dar pusa in valoarea de albul mobilierului sau peretilor. Bleumarinul canapelei confera stabilitate, iar dungile covorului merg de minune cu tiparul geometric al pernelor decorative si al perdelelor. Totul ales cu mare atentie si deloc la intamplare!

In dormitor, peretele-accent cu un albastru-turcoaz si masuta-noptiera galbena si tablie de pat gri au reusit sa ma surprinda intr-un mod placut. Priveste la tavan si la modul cum au ales sa lase acea dunga alba pentru a lua din inaltimea camerei! Interesant truc care surprinzator, da bine in tot acest context cromatic. S-a gasit loc chiar si pentru un birou in acest spatiu din dormitor, iar dulapul cu haine a fost amenajat pe colt (se foloseste astfel la maximum fiecare metru din camera), usile cu oglinzi fiind un truc inteligent pentru a mari vizual o incapere, reflectand in acelasi timp lumina naturala a ferestrelor.

Recunosc, nu m-am gandit niciodata la un tavan negru pentru baie! Dar iata ca am gasit si amenajarea care imi dovedeste cat de bine poate arata o combinatie alb-negru pentru baie cu tavan negru, gresie neagra si faianta alba. Si nu e deloc apasator pentru ca venind cu luminile potrivite obtii exact efectul dorit. Impecabil!

Sursa foto: design-milk

Reclama

Articole noi

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...

10 Moduri de a curata bucataria fara sa folosesti substante chimice agresive

Cel mai iubit loc din casa pentru majoritatea oamenilor...

Care sunt accesoriile de care ai nevoie în baie

Amenajarea băii din casa nou construită sau mobilarea uneia...

Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis...