Un apartament de 45 mp amenajat cu strictul necesar

Cum sa abordezi simplu si functional un apartament de 45 metri patrati? Iata un excelent exemplu in cadrul acestui proiect din Lituania.

Deschide Galeria

Initial a fost gandit pentru a fi locuit permanent, ulterior orientat spre inchiriere. De retinut insa, sunt detaliile care compun aceasta amenajare. Daca esti in cautarea unor idei pentru un apartament de doua camere, atunci acest articol este pentru tine.

Spatiul este conturat intr-o linie cat mai minimala, axata pe functiuni. Stilistic, decorul urmeaza caracteristicile unui stil modern, pe alocuri retro. Culorile discrete si imprimeurile dau viata amenajarii, iar luminile artificiale creeaza o ambianta placuta, relaxanta.

Pentru zona de zi, importanta fost conturarea unui living primitor. Intrucat va fi locuit perioade reduse de timp, nu vom gasi corpuri de biblioteca, ci doar o comoda suport pentru televizor. Dorind sa lase cat mai mult spatiu liber la nivelul pardoselii, designerul a optat pentru mobilier cu picioruse. Canapeaua si fotoliul alaturi de masuta de cafea si lampadar completeaza decorul acestei zone din apartament.

Tot in aceasta incapere, vom gasi si bucataria. Fiind destinat inchirierii, s-a mizat pe o utilare cu strictul necesar a acestei zone. Chiar si in aceste conditii, mica bucatarie este conturata cu stil (vezi mobilierul, corpurile de iluminat, zona de bar). Daca si tu ai de amenajat un open space, inspira-te din felul cum a fost gandita delimitarea acestei functiuni: prin corpul tip bar folosit si pentru luat masa sau prin zugravirea peretelui.

In dormitor, cel mai important aspect avut in vedere a fost acela al confortului. Patul matrimonial ocupa centrul camerei, cu un cadru si tablie tapitata. Dulapurile asigura o zona de depozitare generoasa pentru cei care doresc o sedere mai indelungata. Excelenta este si alegerea parchetului, acelasi in intreaga locuinta pentru a spori efectul de continuitate in amenajare. Micile detalii personalizeaza placut spatiul: veiozele, masutele, tablourile. Desi par nesemnificative, sunt importante pentru ca spatiul sa nu para monoton sau plictisitor.

Aceleasi criterii au fost adoptate si pentru baie, unde vom gasi un dus tip walk-in, lavoar cu depozitare si o scara ca suport pentru prosoape.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole