Un apartament de 56 mp cu o amenajare tinereasca

Amenajarea de azi te va surprinde intr-un mod placut. Gandita pentru un cuplu tanar, apartamentul debordeaza de culori, luminozitate si idei creative care ii confera locuintei un aer aparte. Am putea-o numi cea mai cool sau hipstereasca amenajare pe care am intalnit-o pana acum.

Deschide Galeria

Interiorul apartamentului reflecta din plin personalitatea celor doi: pasiunea pentru arta contemporana, detalii despre pasiunile lor si muzica pe care o asculta, toate reunite intr-un interesant mix de vintage cu modern care nu face rabat de la functionalitate sau nevoia de a eficientiza fiecare colt al spatiului de 56 metri patrati. Este un spatiu viu, tineresc, dinamic si contemporan deopotriva.

Chiar daca vei gasi usor ciudate unele alegeri in materie de decor, per ansamblu iti va placea aceasta locuinta. De admirat indrazneala designerilor si mai ales deschiderea cuplului spre o abordare usor neconformista a amenajarii. Fiecare zona este abordata intr-un mod diferit, cu detalii menite sa atraga atentia. Din hol, living si pana in dormitor, vei gasi accente de culoare, texturi si materiale contrastante care compun spatiul acesta creativ.

Initial, locuinta avea o configuratie tip apartament cu o camera, pe care designerii au reusit sa o transforme intr-unul cu 2 camere, conturand astfel si un dormitor. Intrucat se afla intr-un bloc nou, au putut discuta cu inginerii care s-au ocupat de constructia blocului si astfel au operat modificarile astfel incat structura de rezistenta sa nu fie afectata. Spatiul este acum impartit in zona de zi si zona de noapte, cu un living si bucatarie in plan deschis, si un dressing in hol, cerut cu insistenta de beneficiari.

In ceea ce priveste decorul, spatiul abunda in idei originale. Varietatea de materiale si finisaje ne confirma ca ne aflam intr-un apartament special. Initial s-a dorit a se folosi tapet pentru a contura zone accent, insa ulterior s-a renuntat la idee, optand pentru vopsea de calitate de la Dulux. De la lemn, beton aparent, placaj ceramic ce imita caramida, pana la panou din sticla si gresie ce imita granitul, iata doar cateva din finisajele folosite in aceasta amenajare.

Spatiile de depozitare au fost gandite cu atentie astfel incat dulapurile sa nu sufoce camerele. Functiunile principale sunt aerisite gratie unui dressing generos amenajat in hol si a unei biblioteci conturate de jur imprejurul usii de la dormitor.

Un accent important s-a pus pe iluminat, din nevoia fireasca de a amplifica spatiul si a contura ambientul dorit in fiecare functiune in parte. Spoturi si corpuri de iluminat suspendate de diferite marimi, lampi si benzi LED contureaza un discurs scenografic excelent pe parcursul intregii amenajari. Pur si simplu remarcabil este candelabrul din dormitor!

O parte foarte interesanta a acestei amenajari o reprezinta desenele. In hol, imaginea cu caramizi si usi imita o fatada exterioara, iar in dormitor – o stilizare a celebrului pod Golden Gate din San Francisco. Cromatica merge pe accente indraznete de galben, albastru si rosu, echilibrate de nuante neutre de crem si bej care confera caldura si luminozitate spatiilor.

O parte din mobilier a fost realizat pe comanda astfel incat fiecare parte a apartamentului sa fie utilizata in mod eficient si cat mai functional posibil. S-au folosit esente de fag si textile din in (vezi perdelele si draperiile romane).

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole