Un apartament de 67 mp cu o amenajare de invidiat

Pentru acest proiect, designerii au mizat pe o serie de modificari menite sa transforme functiunile locuintei. Vorbim despre un apartament de 2 camere, cu o suprafata de 67 metri patrati, incluzand si balconul. Ne-a placut ce am vazut in acest spatiu, asa ca il impartasim degraba cu voi.

Deschide Galeria

Ceea ce atrage in mod deosebit la aceasta amenajare este luminozitatea creata prin finisaje, dar si cu ajutorul luminilor artificiale. Astfel, tot apartamentul este uniform iluminat, ceea ce il face sa para mai mare. Sa aruncam o privire la cum a fost gandit si amenajat per ansamblu.

Zona de zi cuprinde livingul si bucataria, formand un tot unitar in ansamblul amenajarii. Bucataria a fost deschisa spre living (prin eliminarea unui perete), astfel camera pare mult mai mare si mai coerenta in abordare. Legatura intre cele 2 functiuni se face printr-o zona de luat masa, ce ocupa un loc important in ergonomia amenajarii.

Spatiul este optimizat pentru a intruni cerintele beneficiarilor, atat in ce priveste stilul, cat si functionalitatea. Bucataria si spatiul destinat diningul sunt importante pentru aceasta familie, de aici si deschiderea incaperii, dar mai ales accentul pe o amenajare ce faciliteaza socializarea, timpul petrecut impreuna. S-a folosit mult alb, nuane neutre si accente de culoare, precum albastrul sau galbenul care inveselesc spatiul.

Designul bucatariei ne aminteste de cel scandinav, cu mult alb si insertii de lemn (vezi blatul de lucru). Placile de faianta tip Metro sunt des intalnite in amenajarile ultimilor ani; versatilitatea lor le face usor de introdus in orice tip de bucatarie. iata-le deci si aici bine integrate in decor.

Iti recomandam sa te inspiri din aceasta amenajare, pe cat de simpla, pe atat de eleganta si moderna. Ne plac mult dulapurile cu usile din sticla, designul corpurilor de mobilier inferioare, precum accentele de negru: cum ar fi manerele, chiuveta, bateria sau chiar electrocasnicele. Totul e gandit sa fie compact, dar functional. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a crea o unitate vizuala necesara in spatiile deschise. Gresia cu un pattern clasic marcheaza zona tehnica a bucatariei. Mergand spre dining si living, pardoseala se schimba cu parchet; avem astfel o delimitare la nivel vizual a celor 2 zone.

In spatiul livingului ni s-a parut foarte interesant corpul mobil, ce include televizorul. Avand rotile, poate fi mutat acolo unde se doreste, sporind astfel flexibilitatea amenajarii. In ceea ce priveste depozitarea, corpurile de biblioteca amenajate ne duc cu gandul la bufetele din spatiile rustice.

Dormitorul este un spatiu al rasfatului gratie texturilor care imbraca decorul. Cu o eleganta discreta, camera ofera tot ce ai nevoie de la un dormitor. Tablia tapitata, mocheta sau draperiile imprima o stare de confort prin cromatica si textilele moi si pufoase.

Baia comunica direct cu dormitorul, fiind un fel de extensie, separata prin usi din sticla securizata. Proprietarii se bucura astfel de intimitatea baii, intrucat exista inca o baie de serviciu amenajata pentru oaspeti. Spatiile de depozitare sunt generoase si le vom gasi atat in dormitor, dar si pe hol, acoperind nevoile specificate inca de la inceput designerilor.

Cu siguranta vei gasi multe idei utile pe care sa le folosesti ca sursa de inspiratie in propria amenajare! Hai in galeria foto sa vezi in detaliu tot apartamentul!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole