Spuneam intr-un articol anterior ca si anul acesta caramida aparenta ramane in tendinte. Si, deloc intamplator, acest apartament ne-a iesit in cale sa ne dovedeasca inca o data atasamentul designerilor si arhitectilor pentru acest trend. Vorbim despre amenajarea unui apartament de 2 camere din Polonia in care vedeta este caramida.

Cu un mix de industrial, scandinav si poate un strop de retro, acest apartament surprinde prin stil imbinat cu functionalul dictat de suprafata redusa a locuintei.

Zona de zi cuprinde livingul cu bucataria ce comunica direct. Decorul este redus la esential, spatiul fiind amenajat cu un minimum de mobilier, suficient pentru fiecare functiune in parte. Decoratiunile si finisajele compenseaza din plin, oferind experiente senzoriale variate: de la caramida aparenta, la fototapetul din bucatarie, pana la micul semineu (pe baza de bioetanol).

Pentru a mari spatiul si a crea profunzime, peretele din spatele canapelei a fost placat cu oglinzi. Efectul este cel scontat, iar lumina naturala a ferestrelor sporeste luminozitatea. In acelasi scop mobilierul din bucatarie a fost ales alb. In contrast, frontul dintre corpurile de mobilier a fost decorat cu vopsea neagra.

Se spune ca detaliile fac diferenta. Cu siguranta, aici se aplica de minune. Caramida aparenta incadrata precum un tablou, corpurile de iluminat in spirit industrial sau tapetul contureaza personalitatea acestei amenajari.

Si in dormitor vom regasi aceeasi tematica a caramizii, incadrata pentru a fi pusa in valoare. Spatiul mic al incaperii face ca si aici, albul sa fie predominant. Corpurile de iluminat in stil retro inlocuiesc clasicele veioze si ofera o lumina placuta, relaxanta.

Speram sa-ti fie de folos ideile din acest proiect si sa te inspire fie ca ai de amenajat un spatiu similar sau mai mare!

Sursa foto: planete-deco

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!