Un apartament primitor, cu note industriale si accent pe definirea spatiilor

Atunci cand ne dorim sa impartasim amintiri frumoase alaturi de familie si prieteni in propria locuinta, separarea zonei comune de cea privata se poate transforma intr-o mica provocare. 

Deschide Galeria

Designerii care s-au ocupat de amenajarea apartamentului unei tinere din Moscova au mizat foarte mult pe o compartimentare care sa ii permita acesteia sa primeasca invitati, dar sa pastreze lucrurile personale intr-o zona privata, accesibile doar ei. 

Cele doua mari pasiuni ale acestei tinere sunt teatrul si pictura, iar dorinta ei a fost ca acestea sa isi gasesca locul si in atmosfera proaspetei locuinte. Spatiul a fost impartit in doua zone bine delimitate: spatiul comun care include holul, livingul, zona pentru luat masa si bucataria, si spatiul privat in care regasim dormitorul, baia, un dressing si o camera destinata studiului. 

Distinctia intre cele doua zone este delimitata vizual prin paleta cromatica aleasa, dar si prin trasaturile diferite ale elementelor de decor: zona comuna are o deschidere mai mare, aici a fost pus mai mult accent pe luminozitate, in timp ce spatiul personal este imbracat in nuante neutre care invita la odihna si relaxare. 

Bucataria de mici dimensiuni este complet functionala, dispune de mobilier alb si blaturi din granit negru pentru o nota de eleganta. Designul compact si simplu este improspatat prin placile de faianta cu pattern vesel, dar si prin alegerea unui frigider retro intr-o nuanta aprinsa de portocaliu. 

Decorul are cateva elemente proeminente apartinand stilului industrial. Peretii pastreaza culoarea si finisajul betonului, iar pe tavan au fost suspendate trei lampi cu LED din sticla colorata care pastreaza la vedere cablurile negre. Tapetul cu insertii lucioase reflecta lumina naturala si face livingul sa para mai spatios decat este in realitate. O canapea in forma de L ofera suficient loc pentru o seara petrecuta alaturi de prieteni. 

Dormitorul se bucura de acelasi tip de tapet, de aceasta data cu insertii de auriu si verde, pentru un plus de eleganta si confort. Lumina calda si albul care echilibreaza abundenta patternului ofera o atmosfera primitoare si odihnitoare. 

Speram ca aceasta amenajare frumoasa sa te inspire pentru propriul tau apartament!  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole