Un grup de studenti au organizat o initiativa de finantare de catre public pentru a ajuta la renovarea unui Altbau, un bloc de apartamente construit la inceputul acestui secol in Berlin, pentru competitia de anul acesta Solar Decathlon Europe 2014. Acest Rooftop House este o casa modulara care va inlocui sarpanta curenta si va oferi energie solara cladirii de dedesubt.

Proprietarii Altbau vor investi in renovarea acoperisului lor si in inlocuirea posibila a aparatelor electrice vechi, repararea ferestrelor si a fatadei blocului si schimbarea sistemului de incalzire. Aceasta formatiune modulara poate fi transportata cu totul si, pur si simplu, pusa deasupra bazei casei intr-o singura bucata. Sub mai multe panouri solare care pot fi ajustate pentru a fi intoarse catre directia din care bate soarele, se afla bucatari, un loc de luat masa, sufrageria si baia. Prin folosirea bambusului pentru suprafata bucatariei, cat si a modului, bucataria pare absorbita de centrul casei.

Centrul casei contine toate aparatele tehnice si in acelasi timp si baia si bucataria, servind ca un spatiu definit de ancorare, caracteristica lui principala fiind adaptabilitatea deoarece permite proprietarilor sa modifice si sa decoreze spatiul din jur exact cum isi doresc. Acesta a fost proiectat ca o parte integrala inchisa care este foarte utila nu doar atunci cand vine vorba de intretinere si reducerea pierderilor de energie in sistemul de circuite, dar si in termeni de transport si constructie.

Sursa foto: inhabitat.com

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii