Un dormitor mic, dar colorat pentru vise frumoase

Alaturi de baie, dormitorul este incaperea cea mai intima din locuinta. De aceea, avem nevoie ca aceste spatii sa fie atat functionale, dar sa ne si ofere doza de estetic, acel detaliu care le personalizeaza in intregul ansamblu al amenajarii. Descoperind acest dormitor, am inteles cat de bine intruchipeaza el fix aceasta idee a spatiului functional cu acel element de original ce place si te atrage deopotriva.

Deschide Galeria

Dormitorul acesta comunica direct cu baia, un concept nu prea des intalnit in apartamentele din Romania, unde de obicei o singura baie se afla pe hol si este folosita deopotriva de familie si musafiri. Imi place aceasta idee pentru ca ofera un plus de intimitate.

Pentru ca suprafata acestui dormitor este mica, designerul a mizat pe trucuri care sa amplifice spatiul. Oglinda de deasupra patului confera profunzime si iluzie ca intreaga camera pare mai mare decat in realitate. Pe peretele opus ferestrei, a fost amenajat un dressing in care sunt depozitate haine si incaltaminte deopotriva.

Albul predominant sprijina efectul oglinzii si in plus, reflecta lumina naturala. Pe acest fundal neutru, jocul culorilor dinamizeaza decorul si il face placut. Galbenul este o culoare solara ce imprima buna dispozitie si stare de bine. Corpul de iluminat rosu suspendat vine ca un mic accent de culoare pe care il regasim si in imprimeul pernelor decorative. Astfel, elementele ofera coerenta amenajarii.

Noptiera galbena vine si ca ea ca un punct de interes care atrage privirea, atat prin culoare cat si prin design. Galben vom gasi si in baie sub forma dulapului de sub lavoar si a unor rafturi deschise.

Pentru ca nu exista loc suficient pentru a aduce si o comoda in cadrul dormitorului, designerului a ales monteze o polita pe toata lungimea peretelui. O idee originala pentru a mai crea spatii de depozitare in special pentru diferite decoratiuni sau poate carti.

Tie cum ti se pare aceasta amenajare? Ce ai schimba la ea?

Sursa foto: vivadecora

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole