Un fotoliu de 7200 de euro si un jukebox in casa unei familii cool din Italia

Pentru ca lumea designului interior este una fascinanta, ne-am decis ca in acest articol sa va purtam pasii spre universul unor protagonisti deosebiti care ne ofera o perspectiva noua despre cum sa armonizezi viata de familie cu cea a amenajarii propriei case dupa chipul si asemanarea personalitatii si visurilor lor. In cele ce urmeaza o poveste frumoasa prin prisma ideilor abordate si a franchetii cu care cuplul povesteste despre ceea ce a insemnat pentru ei sa-si amenajeze locuinta.


Deschide Galeria

Andrea Brugnoni and Isabella Spadacini impreuna cu cei doi copii ai lor, Bartolomeo in varsta de 2 ani si Libera de 7 luni locuiesc intr-o zona frumoasa, bine cotata din Milano, Italia. Cuplul exploreaza diverse laturi ale artei in diferitele ei forme, Andrea fiind managerul Portului Promenade din Sardinia, iar Isabella fondatoarea Mug Film, o companie producatoare de filme. Prin prisma joburilor, viata lor este una extrem de activa, impartita intre familie si cariera.

Amandoi cocheteaza intr-o forma sau alta cu designul de interior. De exemplu, aflam ca Isabella a crescut in lumea artei si designului, mama ei detinand o galerie de arta. Desi mult timp preocuparile ei nu au avut nimic in comun cu designul, ea ne confirma ca lumea artelor e cea care i-a conturat personalitatea, fiind parte integranta din ceea ce reprezinta ea astazi ca individ.

Casa visurilor lor a venit intr-un moment in care nu isi doreau neaparat sa cumpere o locuinta, a fost ca si cum casa i-ar fi gasit pe ei. Din momentul acela, s-au indragostit complet de imobil si de imprejurimi si au hotarat sa faca pasul cel mare. Linistea zonei si lumina naturala a spatiului este ceea ce iubesc ei cel mai mult la noua lor casa.

Initial, structura imobilului era diferita, fiind impartit in 6 apartamente mai mici. Dorinta lor a fost sa pastreze scara centrala iar restul spatiului sa fie reimpartit astfel incat casa sa para o structura compacta, deschisa cu spatii ample si foarte luminoase. Zona dedicata bucatariei este una generoasa fiind direct conectata cu livingul. Am putea spune cu usurinta ca aceasta este inima casei lor. Astfel, toti membrii si chiar musafirii sunt implicati in procesul de gatit ramanand conectati mereu unii cu ceilalti, putand sa socializeze fara barierele impuse de impartirea spatiala. Dupa reconfigurare, casa a fost impartita in doua nivele. Primul contine dormitoarele si baile, ultimul etaj fiind in curs de amenajare, cuplul dorind sa decoreze totul in tihna. De altfel, se regasesc des in amenajare diverse suveniruri din calatoriile celor doi.

Amenajarea abunda in elemente care iti atrag privirea la orice pas. Atentia catre detalii este la rang de arta in casa acestui cuplu. Peste tot vom gasi elemente din diverse epoci si culturi, toate reunite maiestuos intr-un eclectism original, unde stilul industrial predomina prin detaliile si culorile abordate. Pasiunea pentru arta si fotografie a celor doi decoreaza fiecare colt din casa, fie ea transpusa printr-o fotografie inramata, corp de iluminat cu forma atipica sau piese de mobilier inedite cum ar fi fotoliul Joe (o piesa in forma de manusa de golf) sau fotoliul rosu Serie Up 2000 al carui design poarta numele celebrului Gaetano Pesce.  

Fiecare camera in parte se bucura de multa lumina naturala, ferestrele ocupand suprafete intinse din casa. Albul peretilor potenteaza si amplifica intregul spatiu. Accentele de negru sunt un laitmotiv intalnit de la mobilierul de bucatarie, pana la treptele scarilor si chiar peretii bailor sau tocaria ferestrelor. Nimic nu pare obisnuit in aceasta casa. Totul este atipic dar in acelasi timp denota farmecul unei amenajari deosebite care respira originalitate prin orice detaliu.

O poveste cu final fericit.

Sursa foto: thesocialitefamily.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...