Un loc fantastic de a-ti petrece vacanta: satul cu igluuri din sticla, Kakslauttanen, Finlanda

Daca te intereseaza sa iti petreci vacanta de iarna intr-o destinatie extraordinara, satul cu igluuri din sticla ce apartine Hotelului Kakslauttanen, reprezinta varianta ideala.

Deschide Galeria

Satul este situat in salbaticie, aproape de Parcul National Kekkonen, in Cercul Polar Arctic si ofera una dintre cele mai frumoase si spectaculoase privelisti asupra Aurorei Boreale.

Complexul este format din 31 de igluuri din sticla, toate amenajate in stiluri diferite, cu designuri traditionale sau sofisticate. De asemenea, fiecare cabanuta este dotata cu toaleta, semineu, dusuri si sauna proprie.

Tocmai din cauza temperaturilor extreme de afara, igluurile au fost construite dintr-o sticla speciala, rezistenta la orice conditii meteorologice si la presiunea zapezii. Mai mult decat atat, acestea isi mentin constanta o temperatura potrivita pentru ca geamurile sa nu se abureasca, astfel incat turistii sa poata privi Luminile Nordului si stelele de pe cer.

Pe langa spectacolul vizual superb pe care il ofera Aurora Boreala, turistii se pot delecta cu plimbari cu sanii trase de reni, pot merge in expeditii pe schiuri, plimbari la bordul unui spargator de gheata sau chiar sa pescuiasca la copca. De asemenea, in apropierea satului se organizeaza in fiecare iarna Concursul International de Sculpturi in Gheata.

Sursa foto: www.demilked.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole