Un microapartament foarte functional

Spatiile mici sunt cea mai mare problema a cladirilor construite inainte de anii 2000. Din nenumarate motive, acestea au fost proiectate in asa fel incat sa exista cat mai multe apartamente individuale cu strictul necesar la dispozitia proprietarilor. Astfel ca multi dintre noi se confrunta astazi cu nevoia de a intelege cum se amenajeaza un microapartament, care depaseste cu putin spatiul unei garsoniere.


Deschide Galeria

Mai jos va prezentam in imagini cateva solutii prezentate de icreatived.com aplicate unui apartament de numai  12 mp. Arhitectii Marc Baillargeon si Julie Nabucet au avut sarcina de a transforma un fost living al unui apartament urias intr-o locuinta complet functionala.

Prima lor decizie a fost aceea de a ridica bucataria pe o platforma la 50 de centimetri deasupra podelei. Sub dusumeaua falsa a bucatariei exista un spatiu gol care ascunde patul cat timp acesta nu este folosit. Patul joaca un dublu rol. Cand este "strans" el se transforma in canapea. Cum anume. Acesta intra sub podeaua bucatariei in proportie de 60%, restul fiind de fapt canapeaua pe care o puteti vedea in imagine, decorata de cateva perne comode. Ele imbraca de fapt "spatarul" acesteia, care nu e nimic altceva decat cantul dusumelei din bucatarie. Nici treptele pe care se urca in bucatarie nu au ramas nefolosite, aceasta avand sertare incorporate in ele.

Baia este separata de restul casei cu ajutorul unor usi glisante mate care tin loc si de perete, pentru a economisi spatiu. In partea opusa a camerei exista un spatiu de lucru, un birou, sub geamurile mari camerei iar peretele din dreapta este "decorat" cu dulapuri suspendate.

 

 

 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...