Penthouse-ul a fost construit deasupra unui bloc de apartamente ridicat in anii 1960. Suprafata utila este mai mica decat cea a apartamentelor de dedesubt ca urmare a montarii unei fatade circulare, al carei rol este sa separe locuinta de o terasa care incercuieste intregul penthouse. Astfel toate camerele au acces la terasa.

Responsabili de aceasta lucrare de renovare localizata in Italia, o ilustrare foarte buna a jocului secvential in arhitectura prin alternarea suprafetelor vitrate cu cele pline, completata pe alocuri de transparenta la interior si cursivitate in zonele de tranzitie, sunt arhitectii de la biroul Enrico Scaramellini

Acoperisul este plat, iar peretii sunt starti de ferestre construite de sus pana jos pentru o iluminare naturala a casei, dar si pentru a te putea bucura de priveliste in orice moment. Merita observate liniile curbe folosite pentru a delimita trecerea din casa spre exterior, linii curbe balansate de mobilierul minimalist.

Culorile din apartament duc cu gandul la mare, tonurile nisipii folosite pentru biblioteca, podele si alte piese de mobilier sunt estompate de canapeaua verde din living, un element care sugereza viata marina. Lampile sunt si ele inspirate de lampile intalnire pe vapoarele vechi.

Locul preferat din aceste imagini este pentru noi micul birou amenajat intr-o nisa in perete, iluminat de o lampa triunghiulara suspendata de tavan. Un refugiu in care concentrarea nu poate fi intrerupta de niciun factor extern si unde gandurile ar putea fi puse pe hartie cu viteza luminii.


 

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii