Un postas francez a construit un palat intreg, in 33 de ani, din pietrele pe care le gasea in fiecare zi pe ruta sa

Aceasta poveste este una care face inconjurul lumii, datorita lui Ferdinand Cheval, un postas francez care a avut un vis, pe care numai prin ambitia sa l-a putut transforma in realitate. Farmecul acestei povesti este cu atat mai mare daca ne gandim ca in societatea actuala nu s-ar mai putea realiza astfel de constructii, care sunt o adevarata opera de arta.

Deschide Galeria

Postasul francez, Ferdinand Cheval, s-a nascut in anul 1836, la Charmes-sur-l’Herbasse, Drôme, Franta si a murit pe 19 august 1924. El si-a petrecut 33 de ani din viata lucrand la cladirea sa pe care a intitulat-o Le Palais idéal (Palatul Ideal), acesta fiind un exemplu uimitor de arta arhitecturala naiva.

Ferdinand Cheval a inceput constructia Palatului Ideal in aprilie 1879, iar acesta explica de unde i-a venit ideea de a construi ceva atat de uimitor, care starneste admiratie si acum, la 90 de ani de la moartea sa.

“Mergeam foarte rapid cand piciorul meu a fost prins in ceva ce m-a facut sa cad la cativa metri distanta. Voiam sa stiu cauza. Am avut un vis in care construisem un palat, un castel sau o pestera, nu ma pot exprima exact. Nu am spus nimanui acestui lucru pentru ca nu imi doream sa fiu ridiculizat. (…) Am gasit o piatra. Mi-au spus ca natura isi doreste sa realizez o sculptura.”, scria Ferdinand Cheval in luna aprilie a anului 1879.

Sursa foto: wikipedia.org

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole