Un singur perete poate schimba radical o incapere

Facem ce facem si vara suntem plini de idei de reamenajare. Parca in fiecare saptamana am schimba cate ceva, de la dimensiunea sau forma unei ferestre, la tapiteria canapelei. Astazi, insa, ne oprim la pereti. Doar la unul, ca sa fie bataia de cap mai mica si placerea mai mare.

Deschide Galeria

Va imaginati ca un singur perete, redecorat asa cum se cuvine, schimba total aspectul unei incaperi? Va invitam in galeria foto pentru a va convinge.

Un autocolant pentru perete va poate translata in savana sau in mijlocul oceanului, cu o simpla deschidere a usii. Puteti alege formate care acopera total peretele sau stickere. Autocolantele sunt o solutie avantajoasa si rapida de schimbare a aspectului camerei si puteti alege orice imagine si format. Armonizati nuantele din imagine cu decoratiunile din restul incaperii, pentru a uniformiza vizual spatiul.

Pictati dungi pe un perete, pentru a-l scoate in evidenta. Alegeti dungi verticale pentru un efect de amplificare a inaltimii spatiului, si orizontale pentru a crea impresia unui spatiu mai lat. Dungile pot fi in culori contrastante sau in tonuri ale aceleiasi culori, in functie de aspectul pe care il doriti. In imagine, turcoazul vibrant alterneaza cu albul cuminte, creand o camera tonica, varatica.

Un trafalet cu model grafic, ca cei disponibili la The Painted House (Anglia), dinamizeaza orice incapere. In functie de nuanta de vopsea aleasa, modelul devine clasic sau jucaus. Posibilitatile sunt nenumarate iar decorarea peretelui poate fi o activitate distractiva de weekend.

O simpla lamaie poate deveni pretext de amenajare. Puteti crea un model grafic pe suprafata unui perete aplicand vopsea pe jumatatea unei lamai si aplicand-o pe peretele bine curatat. Testati in prealabil pe un carton.

Orice camera poate capata un aer contemporan cu aceasta idee simpla. Marcati diferite forme geometrice pe un perete, si colorati-le dupa o schema prestabilita. Pentru a o crea, va puteti inspira din mobilierul si decoratiunile deja existente in incapere.

Puteti schimba aspectul unui perete folosind o tehnica inedita de vopsire – mototoliti un servetel si aplicati peste acesta stratul de vopsea.

Un design grafic special se poate obtine decupand un carton si trasand linii in jurul acestuia. Trasati intai liniile cu ajutorul unui creion, iar apoi acoperiti-le cu vopsea in culoarea dorita.

Aduceti gradina in interior folosind suporturi verticale pentru plante. Firmele specializate va pot ajuta cu alegerea plantelor potrivite incaperii si montarea panourilor speciale, cu sistem de irigatie inclus.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole