Amenajarea pe care am selectat-o astazi vine din Rusia si ne propune o solutie ingenioasa pentru a transforma un apartament de 55 metri patrati intr-unul cu doua camere. Haideti sa-i aflam povestea.

Dupa ce a cumparat apartamentul, beneficiara a apelat la Olga pentru proiectul de amenajare. Isi dorea un dormitor inchis, cu spatii de depozitare, toate acestea fara a afecta luminozitatea din apartament. De stiut ca, inainte de amenajare, spatiul de 55 metri patrati insemna, de fapt, o singura camera, fara partitii, doar baia fiind delimitata.

Reamenajarea a constat in crearea unui dormitor, un hol cu spatii de depozitare incastrate in perete si integrarea bucatariei in zona de zi. Provocarea proiectului a fost de a aduce lumina naturala si in dormitorul nou creat. Solutia gasita de Olga a fost pe cat de simpla, pe atat de eficienta: integrarea unei ferestre false in peretele-partitie care delimiteaza noua incapere.

Stilistic, clienta a dorit un spatiu relaxant, fara piese de mobilier care sa incarce inutil spatiul; accentul s-a pus pe accesorii, tuse de culori care sa invioreze ambientul. Baza este una neutra, cu alb si gri pentru a pastra totul cat mai luminos, fluent, armonios. Galbenul-mustar si albastrul apar sub diferite forme atat in living, cat si in dormitor, baie sau hol. Abordarea propusa este una moderna, cu accent pe finisaje de calitate.

In zona bucatariei, spatiul a fost optim folosit prin depozitarea pe verticala. Designul mobilierului merge spre o linie clasica, cu usi frezate si manere negre. Abordarea este una eclectica prin expresie, placile decorative de la nivelul pardoselii si scaunele de inspiratie industriala fiind dovada acestui lucru.

Pentru dormitor, amenajarea s-a concentrat pe crearea unui spatiu functional si cat mai luminos posibil. Fereastra falsa (o alternativa ar fi putut fi un glasvand) asigura lumina naturala, iar culorile alese amplifica spatiul; acelasi rol il au si dungile create pe peretele cu patul. Accentele de albastru coloreaza camera, inspirand relaxare.

Ce ne-a placut?

Tot! De la imbinarea culorilor, la calitatea finisajelor, la trucurile folosite pentru a largi vizual incaperile, pana la micile piese de mobilier. Spatiul ne inspira eleganta si bun-gust, amenajarea oferind alternativa la decorurile clasice cu canapea, fotolii si biblioteca pe tot peretele. Speram sa te inspire si pe tine!

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!