Pentru astazi avem urmatoarea reteta de amenajare: se ia un pod dintr-o cladire veche, se reconditioneaza si apoi se amenajeaza intr-un spatiu de locuit functional si cochet in acelasi timp. Vorbim despre un studio mic din Paris ce emana un veritabil spirit frantuzesc, boem, cu aer romantic.
Amenajarea a fost gandita pentru o persoana tanara, activa, care iubeste aventura, lectura si noile provocari. Acest studio este cuibul sau de relaxare si evadare din cotidian, un loc de incarcat bateriile, de visat si privit peste cladirile din cartierele orasului.
Spatiul ne duce catre o tematica de inspiratie rustica prin cele cateva accente reliefate la nivelul amenajarii: covorul, semineul sau scara folosita pentru a ajunge in locul de dormit. Grinzile din lemn lasate aparente confera spatiului o aura speciala, ele fiind la randul lor piese de decor ce ies in evidenta prin aspectul nefinisat, invechit.
Majoritatea spatiilor de depozitare sunt ascunse; nisele inserate discret in diferite locuri sunt iluminate si permit o depozitare creativa, discreta in acelasi timp. Predomina albul pentru amplificarea spatiilor, iar accentele de gri confera profunzime amenajarii. Culorile vesele ale covorului induce ideea de confort, reunind vizual spatiul de socializare. In tot acest piesaj, semineul iese in evidenta, fiind piesa de rezistenta in jurul caruia au fost raspandite restul elementelor.
Din spatiul dedicat livingului se face trecerea spre bucatarie si locul de luat masa. O parte a grinzilor separa discret aceste functiuni. Minimalist abordate, aceasta zona a studioului ofera necesarul pentru a gati si lua masa. S-a renuntat la ideea dulapurilor suspendate si s-au optat doar pentru cele principale care incorporeaza si electrocasnicele. Scarile din dreptul ferestrelor permit accesul la exterior, spre un mic balcon.
Luminile de accent contribuie la crearea unei atmosfere placute, relaxante, iluminand in acelasi timp colturile intunecate ale locuintei. Efectul per ansamblu este reusit si necesar.
Zona de dormit a fost amenajata chiar deasupra usii de la intrare, iar accesul se face pe o scara din lemn; o idee pe masura tematicii abordate si la indemana tinand cont de inaltimea tavanului care a permis conturarea acestei solutii.
Amenajarea baii s-a dovedit a fi o adevarata provocare tinand cont de marimea ei si mai ales de inclinarea tavanului. S-a reusit cu succes optimizarea spatiului si incadrarea tuturor obiectelor necesare: cada de baie, lavoar, vas de toaleta, calorifer si loc de depozitare.