Un tanar indemanatic si curajos si-a amenajat singur locuinta de 32 mp

Protagonistul articolului de azi ne-a uimit de-a dreptul. A reusit sa-si amenajeze singur locuinta de doar 32 de metri patrati intr-un mod cat se poate de functional si placut.

Deschide Galeria

Spatiul apartamentului sau a fost impartit astfel incat sa incapa o bucatarie, un mini-living si un loc pentru dormit, alaturi de spatii de depozitare pe masura nevoilor sale. Rezultatul? Un apartament modern, practic, potrivit acestui tanar cu un stil de viata activ.

Zone functionale

Cele 3 zone functionale se inlantuiesc firesc in amenajare, tanarul apeland la diverse trucuri care sa sprijine compartimentarea eficienta a spatiului. Astfel, in bucatarie locul de luat masa functioneaza ca un separator, delimitand vizual bucataria de locul pentru conversatii sau mini-livingul. Practic, a fost montat un blat in continuarea mobilei de bucatarie care, alaturi de cele 4 scaune, isi face foarte bine datoria de dining si chiar de birou.

Canapeaua (atent aleasa pentru a se potrivi dimensiunilor spatiului) este excelent completata de un otoman care functioneaza atat pe post de loc de sezut cat si ca o mica masuta. O alegere bine gandita si nu e singura din aceasta amenajare!

Trebuie sa stii ca in astfel de spatii mici, se gasesc rar piese care sa se potriveasca intocmai cu dimensiunile casei sau cu locul unde ti-ai dori sa le integrezi. De aceea, deseori se apeleaza la mobila realizata pe comanda. Si in cazul amenajarii noastre, consola sau, mai bine zis, o biblioteca de inaltime redusa asigura un plus de spatii pentru depozitare de carti si alte obiecte personale. In plus, joaca si rolul de separator intre zona de conversatii si locul de dormit, ascunzand practic patul.

Pe partea opusa, tanarul nostru talentat si-a amenajat un mic mobilier pentru televizor, laptop si alte obiecte decorative. Ne place cum a ales sa pretuiasca fiecare portiune a locuintei sale. Deasupra televizorului a creat niste nise in perete in care pastreaza cutii pentru depozitare. Tot in perete, a instalat si un dressing incastrat pentru hainele sale.

Stil modern, minimalist

Intreaga amenajare pastreaza un ton minimalist, cu alb si nuante neutre de lemn. Dupa cum vei putea vedea in galeria de mai sus, lumina naturala abunda in acest spatiu si alaturi de albul care o reflecta, spatiul pare mai mare. In locul unor perdele sau draperii voluminoase, tanarul nostru a optat pentru niste rolete albe, discrete, ideale pentru spatiul locuintei lui. Nu lipsesc nici detaliile decorative, tablouri asezate simetric sau pe lungimea livingului si a locului de dormit, unindu-le intr-un mod discret.

Noua ne-a placut tare ingeniozitatea, indemanarea si mai ales curajul acestui tanar de a porni un proiect complex precum amenajarea completa a locuintei fara ajutorul vreunui designer sau arhitect de interior. Ne dorim sa te inspire si pe tine!

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole