Uneltele si masinariile de care ai nevoie pentru gradina ta

Gradina sau curtea sunt locurile care au nevoie de cea mai multa intretinere din intreaga gospodarie. In functie de sezon sau anotimp in parte, vei avea nevoie de diferite unelte, masinarii si scule pentru a amenaja optim portiunile din gradina.


Deschide Galeria

Pe langa deja clasicele unelte cum ar fi sapa, lopata sau grebla, vei avea nevoie si de alte cateva piese in functie de complexitatea lucrarilor pe care le ai de intreprins.

Primul lucru pe care trebuie sa il achizitionezi daca vrei ca iarba sau gazonul tau sa fie mereu tunse la linie, este o masina de tuns iarba. Aceasta va da un aspect ingrijit intregii gradini si te va scuti de greblatul ierbii, deoarece aceste masini vin cu spatiu de colectare si depozitare incorporat. Utila de la inceputul primaverii pana toamna tarziu. Pentru spatii inguste sau cu multe obstacole, cea mai buna varianta pentru cosit iarba este alegerea unei motocoase.

O drujba o poti folosi pentru a taia lemne de foc, cherestea sau pomi de mici dimensiuni. Iti este utila pentru a taia rapid si eficient crengile uscate sau varfurile de copaci. In plus, o poti folosi si pentru a toaleta gardurile vii care imprejmuiesc curtea

Foarfeca de tuns pomi sau tufisuri este necesara daca vrei sa iesi in evidenta cu plantele si arborii din curtea ta. Incercand cu alte unelte improvizate sa tunzi vegetatia din curte, nu vei face altceva decat sa strici aspectul acesteia si risti sa faci rau plantelor.

Masinile electrice de capsat si burghiurile vor inlocui ciocanul cand vrei sa faci amenajari la garduri, fiind mult mai practice si eficiente. Te vei scuti singur de o munca dificila si gardul tau va arata mereu ca nou.

Pompele submersibile iti sunt utile in gospodarie pentru drenaj, irigare, pentru a pompa apele reziduale si chiar pentru a asigura apa curenta in zonele unde nu exista retea de apa. Alege modelul adecvat, cu debit mic, mediu sau mare, in functie de nevoile din gospodarie. Astfel, te asiguri ca ai cu ce sa iti ingrijesti gradina sau spatiul verde din curte.

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...