Roto, lider mondial în feronerie: ușile glisante sunt alegerea perfectă pentru locuințele mici

Renovarea unui apartament poate fi dificilă, mai ales când vine vorba de separarea suprafețelor din casă. Nimeni nu își dorește să locuiască într-un spațiu mic și închis, așa că de multe ori este recomandat să apelăm la mici trucuri ce oferă senzația unei încăperi mult mai încăpătoare decât este de fapt. Există o multitudine de modalități prin care poți face acest lucru, iar experții în feronerie de la Roto România susțin că trendul ușilor glisante va fi din ce în ce mai pregnant în casele românilor.

Deschide Galeria

Simplă, elegantă și potrivită pentru multe stiluri de design interior, ușa glisantă este cea mai bună opțiune pe care o poți alege pentru a separa camerele atât dintr-o casă, cât și dintr-un apartament. Sticla nu doar că aduce lumină restauratoare unei locuințe, dar oferă senzația de spațiu deschis, ajută la crearea unei atmosfere relaxante și aduce mai aproape frumusețea unor priveliști deosebite. 

Având toate aceste aspecte în vedere, experții Roto au creat soluții inteligente și eficiente, care creează o conexiune perfectă între interior și exterior, cu funcționalitate impecabilă și operare comodă. Sistemele de feronerie de tip sliding economisesc spațiul pentru uși și ferestre, fiind etanșate în mod fiabil pentru a se potrivi oricărui stil de arhitectură și pentru a satisface orice cerință. 

„Elementele din sticlă reprezintă una dintre cele mai versatile tendințe globale în arhitectura modernă. În același timp, cerințele de calitate și performanță sunt din ce în ce mai stricteîn ceea ce privește feroneria ferestrelor și ușilor glisante. Încăperile în plan deschis inspiră și motivează, tocmai de aceea Roto Sliding combină sisteme de feronerie culisantă cu componente robuste, durabile și atractive, ideale pentru orice fereastră sau ușă glisantă.

În România, interesul pentru astfel de sisteme culisante este în creștere, cumpărătorii locuind în special la case. Cu toate acestea, încurajăm integrarea acestora și în apartamente deoarece eficientizează spațiile, oferă confort și favorizează orice estetică de amenajare.” – susțin experții Roto România

Prin intermediul modelelor actuale disponibile pe piață, poți să-ți transformi casa complet și să te bucuri de toate beneficiile pe care acestea le oferă:

 • Camere mai spațioase – ușile glisante se potrivesc perfect în încăperi restrânse, deoarece nu ocupă spațiu suplimentar atunci când sunt deschise;
 • Flexibilitate – acest tip de uși poate fi plasat oriunde, de la bucătării și camere de zi până la holuri, dormitoare sau băi. În plus, în anumite spații precum bucătăriile se încadrează perfect și ferestrele culisante;
 • Oferă izolare fonică – în funcție de model, acestea pot fi echipate cu caracteristici de izolare fonică, astfel încât să ofere intimitate și liniște în încăpere. Acest lucru este util în special pentru birouri sau camere unde este necesară o separare acustică;
 • Versatilitate estetică – pot reprezenta o opțiune modernă și elegantă pentru separarea camerelor, oferind o gamă largă de opțiuni estetice care să se potrivească cu designul interior al apartamentului sau casei;
 • Ușor de utilizat – ușile glisante nu necesită mult efort pentru a fi deschise sau închise, iar acest lucru poate fi util în special pentru copii, persoane în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Alegerea ușilor glisante potrivite pentru casa ta poate fi dificilă, tocmai de aceea este esențial să ții cont de anumite aspecte. Materialul din care sunt fabricate ușile este foarte important, iar alegerea lui depinde foarte mult atât de caracterististicile casei tale, cât și de bugetul alocat. Acestea pot fi din sticlă, lemn, aluminiu sau PVC, fiecare material având propriile avantaje. 

De asemenea, sistemul de culisare necesită o atenție sporită pentru a te asigura că ușile vor permite o deschidere sau închidere ușoară, cu rezistență de lungă durată. Experiența vastă în producția de sisteme culisante și ingineria germană, ce stă la baza activității Roto, au dus la crearea unei game variate de sisteme de glisare inovatoare, fiabile și sigure pentru diverse tipuri de uși și ferestre. Astfel, în portofoliul Roto se află servicii de: 

 • feronerie pentru ferestre şi uşi culisante simple;
 • feronerie universală pentru sistemele culisante în plan paralel şi batant-culisante;
 • feronerie inteligentă pentru sisteme culisante cu etanşeitate ridicată;
 • feronerie pentru utilizare versatilă în sistemele culisante cu ridicare;
 • feronerie confortabilă pentru uși culisante mari;
 • feronerie premium pentru sisteme armonice-culisante ample.

Află mai multe despre gama de produse Roto Sliding pe site sau pe pagina dedicată de Facebook.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole