Utilitatea unui generator de curent electric intr-o locuinta

Energia care provine de la un generator electric este cea mai simpla solutie care poate fi implementata oriunde este nevoie de energie electrica si racordarea la sistemul centralizat nu este posibila sau distributia acesteia a fost temporar intrerupta.


Deschide Galeria

Generatoarele de curent monofazate sunt cele mai utilizate generatoare de curent pentru uz casnic, fiind adaptate motoarelor cu pana la 5 cai-putere, spre deosebire de generatoarele de curent trifazate, mai potrivite pentru uz industrial.

Generatoarele electrice sunt solutia perfecta de furnizare a energiei electrice atunci cand ne confruntam cu pene de curent sau caderi de tensiune de scurta sau de lunga durata. Acestea functioneaza pe principiul electromagnetismului. Angrenajul unui generator electric produce prin miscare o energie mecanica ce este ulterior transformata in energie electrica prin campul magnetic. 

Aparatele care pot fi alimentate de la generatoare de curent au, in mod normal, putere absorbita sau putere nominala. In functie de aceasta putere, se va alege ulterior un generator monofazat sau trifazat.

Generatoarele electrice sunt extrem de utile pentru casele care detin o curte pentru ca apar o multitudine de aparate electrice necesare pentru intretinerea spatiului. Cele mai multe instalatii electrice conventionale nu pot sustine mai multe aparate electrice conectate in acelasi timp.

In acest caz, cea mai simpla solutie este achizitionarea unui generator electric adaptat propriilor nevoi. Pentru ca alegerea modelului perfect nu este usoara, ToolMan va pune la dispozitie o varietate de generatoare electrice pentru care puteti primi consultanta atat online, la telefon, cat si in showroom. Pentru aceste produse, transportul este asigurat gratuit, oriunde in tara.

Generatoarele de curent prezinta siguranta furnizarii energiei electrice in orice situatie, mai ales atunci cand reteaua de distributie intampina probleme in difuzarea energiei electrice. Pentru ca au un design compact si usor, aceste generatoare pot fi folosite atat pentru uz casnic, cat si profesional, si transportate acolo unde curentul electric este necesar. In gradina, la picnic sau in pivnita.

Generatoarele de curent functioneaza pe doua tipuri de combustibil: benzina sau motorina. Cele portabile functioneaza de obicei cu ajutorul benzinei. Cele mari, statice, functioneaza pe baza unui sistem de ardere cu motorina si pot acoperi furnizarea energiei electrice pentru un bloc de locuinte, un hypermaket sau chiar a unui cartier.

In situatiile in care energia electrica este indispensabila si nu poate fi asigurata de catre sistemul centralizat, generatoarele de curent au devenit sursa principala de furnizare a acesteia. Le gasim atat in sectorul rezidential (pe cele portabile, alimentate cu benzina), cat si in cel comercial sau industrial (generatoare statice, mai puternice, alimentate cu motorina). 

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...