Vechi si nou intr-o amenajare autentic scandinava

Va spuneam intr-un articol precedent cat de fascinante sunt amenajarile scandinave si ca le admir pentru felul in care imbina utilul cu placutul, evidentiind frumusetea unui spatiu prin detalii simple, dar de efect.

Deschide Galeria

Casa de astazi este o amenajare open space, inundata de lumina naturala, cu elemente de impact, care atrag privirea. Poate una din cele mai inedite idei este vopsirea treptelor in negru, intr-o ambianta perfect alba.

Intr-o alta ordine de idei, imi place cum au gandit sa combine vechiul si noul, astfel incat sa se imbine armonios in ansamblul decorului (scaunele vintage se imbina armonios cu elementele moderne prezente in spatiu).  Dar, ideea traznita de a folosi un scaun ca o piesa de decor (el fiind agatat la propriu de un perete) este de-a dreptul originala, fiind ceea ce m-a atras cel mai mult in aceasta amenajare. 

Ca in orice amenajare scandinava, albul predomina peste tot, elemente colorate intrerupand pe alocuri perfectiunea lui. Paleta monocromatica alb-negru-gri, lasa spatiul sa respire si sa fie degajat prin felul in care a fost decorat.

Fiecare zona este bine evidentiata si mai ales nuantata prin cateva culoare si forme: canapeaua, lampa, scaunul si tablourile agatate de pereti si pentru dining, scaunele asimetrice in forma si model.

Zona de bucatarie este amenajata simplu, dar eficient, imbinand dulapurile cu etajere pe un fundal discret de flise gri. Interesant este si felul in care au fost amenajate spatiile de depozitare; frigiderul si o parte din dulapuri se afla sub scari. Un decor multifunctional, simplu dar de impact. Ghivecele cu flori invioreaza atmosfera, fiind o aditie placuta intr-un spatiu plin de lumina, in care orice planta se poate dezvolta armonios.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole