Ventilatorul de tavan, indispensabil pe timpul verii

Pe timpul verii ventilatorul devine un accesoriu la fel de indispensabil ca si sticla de apa. Ventilatorul de tavan poate deveni astfel aliatul nostru mai ales cand canicula face ca atmosfera inconjuratoare sa fie greu de suportat. Acesta este un element de decor care poate fi instalat in sufragerie, dormitor, bucatarie sau chiar baie.

Deschide Galeria

Pe langa racoare pe timpul verii orice locuinta moderna are nevoie si de o ventilatie optima. Praful, parul de animale, microorganismele, fumul de tigara, polenul, chimicalele, diversele mirosuri s.a. trebuie eliminate – mai ales din bucatarie sau baie – cu ajutorul unei surse de ventilatie. In cazul acesta ventilatoarele de tavan pot fi solutia.

Ventilatoarele de tavan au cateva avantaje care le transforma in solutii ideale atat din punct de vedere al functionalitatii cat si al designului. Iata cateva avantaje:

  • Sunt ieftine in comparatie cu aparatele de aer conditionat;
  • Consuma putin curent;
  • Prin diferitele forme si culori in care se gasesc pot fi elemente de decor care sa infrumuseteze locuinta. Designerii de obiect au contribuit la imbunatatirea aspectului lor, iar modelele noi se pot incadra in multe stiluri de design interior;
  • Montarea sau demontarea lor este foarte simpla;
  • Unele ventilatoare pentru tavan au incorporate si sisteme de iluminat;
  • Ajuta la o configurare inteligenta a spatiului acestea fiind montate pe tavan, intr-o zona care oricum ramanea neutilizata;
  • Unele din aceste ventilatoare pot avea si sisteme de protectie antiumezeala care pemite instalarea lor in bai, balcoane, pe verande, in foisoare, sau in paviloanele pentru in gradina.

Ventilatoarele pentru tavan pot fi alternative eficiente pentru aparatele de aer conditionat, acestea fiind utile nu numai vara ci si iarna. Iarna, reglate la o viteza mica, fac ca patura de aer cald din camera sa se ridice si temperatura sa se uniformizeze.

Dar pana atunci sa nu uitam ca vara este in toi asa ca daca aveti in plan sa va reamenajati locuinta sau pur si simplu v-ati hotartat sa luati masuri impotriva caldurii ar trebui sa dati o fuga la magazinele de specialitate sau sa faceti o mica cercetare pe intenet si sa va alegeti un ventilator de tavan pe gustul dumneavoastra.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole