Vila din Ibiza – cea mai buna ilustrare a atmosferei mediteraneene

Fiindca ne aflam aproape de mijlocul sezonului cald va prezentam o vila din Ibiza, pentru a patrunde mai bine in atmosfera de vara in care cuvantul concediu revine tot mai des in mintile noastre.

Deschide Galeria

Aceasta casa de vacanta apartine unui producator de televiziune care s-a dorit o reamenajare riguroasa vechii locuinte de pe colinele Ibizei. Proiectul fiind realizat de catre arhitectul Pascal Cheik Djavadi.

Vazand imaginile putem spune ca acest arhitect a reusit sa armonizeze cum trebuie vechea structura a cladirii cu unele elemente moderne. Putem vedea combinatii echilibrate intre folosirea liniilor cursive caracteristice stilurilor moderne si a texturilor rustice ale peretilor din piatra.

Sufrageria are un design simplu care aduce cu vechile interioare romanesti: camere inalte in care albul predomina iar tavanul pastreaza grinzile vechi la vedere. Piesele de mobilier sunt minimale si au culori care se regasesc fie in albul peretilor fie in nuanta tavanului. Si aici se poate vedea combinatia dintre traditional si modern: masa din lemn vechi cu scaune din plastic, canapea minimalista in fata unui semineu.

Bucataria este dotata cu o chiuveta din piatra masiva care a fost plasata acolo prin acoperis cu ajutorul unei macarale, pentru a nu fi nevoiti sa darame vreunul dintre ziduri. Tot aici mai putem vedea o insula din monolit care include intr-unul din capete o plita. Si in aceasta incapere peretii sunt albi iar tavanul este din grinzi reconditionate, ca si in restul locuintei.

Dormitorul beneficiaza de cateva ferestre care fac ca astea camerera sa fie foarte luminoasa. Sub grinzile vechi a fost pus un pat si un covor, nici nu erau nevoie de mai multe elemente. Cand ai asemenea pesiaje de adimrat iar piscina este la cativa pasi nu prea iti petreci timpul in doritor.

Baia este si ea la fel de minimala: alb, linii drepte, multa lumina naturala si o vedere superba spre imprejurimi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole