fbpx

Vila din Noua Zeelanda, arhitectura moderna in mijlocul naturii

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Chiar daca aceasta vila din Noua Zeelanda are o dimensiune de doar 82 de metri partrati, spatiu de locuit, Casa Blackpool, cum a fost numita de catre arhitecti, are un design ingenios care ii permite sa dea impresia de spatiu si confort. Resedinta a fost finalizata in 2012, in Auckland, de catre firma de arhitectura Glamuzina Paterson Architects ai caror experti au decis sa imparta inovatoarea constructie pe patru nivele diferite. Glamuzina Paterson Architects are o reputatie pentru abordarea unor solutii explorative si creative, lucru care ii face sa fie foarte apreciati in domeniul lor.

Deschide Galeria

Din punct de vedere al stilului putem spune ca aceasta casa de vacanta se afla undeva la imbinarea dintre modern si rustic. Elementele principale din care este construita (metal, sticla si lemn) urmeaza firesc topografia locului si se integreaza armonios in vegetatia luxurianta din imprejurimi.

In partea superioara a cladirii sa junge urmand o carare ascendenta, care comunica cu fiecare nivel serpuind apoi printre copaci si ierburi spre intrarea principala a proprietatii.

Camerele vilei sunt decorate cu mici influente scandinave: podele si pereti din lemn in combinatie cu mult alb care face ca incaperile sa para mult mai spatioase.

Dormitorul se afla in partea superioara a cladirii, iar restul incaperilor sunt dispuse pe niveluri diferite: livingul, la o diferenta mica de nivel fata de restul camerei tip open space care comunica cu bucataria si dining-ul. Piesa de mobilier care impresioneaza cel mai mult este biblioteca imensa care uneste nivelul de la parter cu cel de la etaj.

 O alta atractie a acestei vile este mica terasa amenajata intr-o zona cu o vedere foarte buna spre imprejurimi. Momentele petrecute aici trebuie sa fie foarte placute, mai ales in zilele de vara cand cele mai bune mese si intalniri cu pretenii au loc la aer curat.

Casa Blackpool este un exemplu de arhitectura inteligenta care ne arata ca pentru a construi o locuinta in munti nu sunt necesare neaparat materiale clasice (piatra, ciment etc.), cum ne-am obisnuit sa vedem prin partile noastre, ci noile solutii de construit sunt chiar mai eficiente si mai ecologice pe alocuri.

Via tophomedesigns.com

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...