In lumea noastra din care simtim tot mai mult nevoia sa evadam, sa scapam de asfalt si caldiri inalte, ne-am dori parca sa stam la o cafea intr-o gradina verde si racoroasa si sa sorbim dintr-un ceai cu praf magic care sa ne duca pe taramul povestilor. Pastrand aceasta imagine in minte gasim aerul povestilor de alta data in cescutele by Handemadesister.

Dupa cum autoarea ne marturiseste, ele au fost concepute pentru doi prieteni dragi “corporatisti” care au ramas niste inimi visatoare si dornice de frumos. Daca ne gandim bine, nu ne-ar trebui mai mult de o secunda sa schimbam decorul, stergem cu buretele imaginea gri a cladirilor de birouri si asezam cu pensula iscusita a imaginatiei o gradina verde, bogata si insorita.

Cristina Olaru, autoarea proiectului ne subliniaza ca obiectele frumoase nu sunt un moft sau un lux, as zice ca sunt o necesitate care ne defineste si ne ajuta sa fim noi, cu defecte si calitati, cu esecuri dar si cu reusite. Ele ne ajuta sa ne oprim din fuga zilnica, din lupta cu timpul si sa iesim invingatori, stand pur si simplu la o cafea sau la un ceai cu cineva drag.

Cristina ne marturiseste ca  “Am ales sa ma opresc si sa-mi savurez cafeaua, sa-mi degust vinul, sa simt gustul prajiturilor din farfurie, sa ma bucur alaturi de cei dragi fara sa ma gandesc la ce mai am de facut, la ce nu am apucat sa fac, la ce mai trebuie sa fac".

Lucrurile frumoase ne ajuta sa ne oprim din graba zilnica si sa savuram simplitatea momentelor firesti, naturale.

Pentru ca imaginea transpusa pe micile cescute vine dintr-o dragoste mare pentru frumos si dintr-o mare abilitate de a visa cu ochii deschisi, Cristina ne invita prin creatiile ei sa ne pierdem cu privirea pe pajistea presarata cu flori, sa urmarim cararea (care nu intamplator e galbena, ca in Vrajitorul din Oz al copilariei noastre) care duce la o casuta cocheta, inconjurata de armonie, frumusete si belsug. Acesta este momentul in care timpul se opreste, si nu mai traim in regimul urgentei, ne oprim printe fructe si flori, pret de o cafea sau un ceai si ne bucuram de frumos. Si da, Cristina are dreptate: “Frumosoterapia opreste timpul in loc”.

Incearca gratuit o saltea! Ai 30 de zile de teste + o perna gratuit!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii