Viziteaza Malta, tara cladirilor de culoarea mierii si a caselor fara acoperisuri

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți o destinație datorită frumuseții cladirilor pe care le-ați văzut într-o fotografie? Probabil că da. Dacă nu ați făcut încă o asemenea alegere a următoarei destinații, vă provocăm să încercați! Și vă dăm și o idee! Priviți câteva imagini de pe străzile din Valletta – Capitala Maltei, din Mdina – ”Orașul Tăcerii”, sau din orice alt loc aflat în arhipelagul maltez! Vă veți dori, cu siguranță, să vedeți pe viu, toate acele ziduri de culoarea mierii, colorate, din loc în loc, doar de flori!

Deschide Galeria

Potrivit consultanților malta.ro, o vacanță de șapte nopti, cu mic dejun la Hotel Santana 4* , transport cu avionul, cu bagaj de cală 20 kg si de mana 10 kg, costă de la 399 de euro/ persoană, sau de la 700 euro/persoana la Grand Hotel EXCELSIOR 5*, cu mic dejun ,pentru plecările din 28 iunie, 5, 12, 19 si 26 iulie, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel.

Puține țări din lume au reușit să păstreze o uniformitate atât de perfectă în arhitectură, cum a făcut-o Malta. ”Aici, în afara blocurilor noi, din orașele cosmopolite, toate clădirile sunt construite din piatră naturală malteză, care are acea culoare gălbuie, specifică mierii. Blocurile de stâncă sunt tăiate perfect, dintr-o zonă specială de exploatare aflată pe insula principală a arhipelagului și sunt foarte scumpe”, a declarat Mark Neville Farrugia, directorul agenției Malta Travel.

Așa se explică și faptul că prețul caselor în zonă este de neatins pentru majoritatea dintre noi. Astfel, dacă mai poți găsi un apartament într-un bloc nou, cu circa 200.000 de euro, când vine vorba de case tradiționale, prețurile încep de la 500.000 și pot ajunge la aproape 3.000.000 de euro, dacă au dotări de lux și piscine impresionante. În aceste condiții, e ușor de înțeles că toate aceste clădiri sunt absolut spectaculoase și merită, cel puțin să fie văzute.

”Clădirile malteze mai au însă o caracteristică specială. Niciuna din ele nu are acoperiș, în sensul clasic, cum vedem în România, ci doar terase în stil mediteraneean, care mai de care mai mari și mai frumoase”, susține reprezentantul malta.ro, oferindu-ne și câteva ponturi de excursii în insulă, care ne vor ajuta să ne bucurăm, în fiecare zi, de cele mai spectaculoase locuri:

Turul Capitalei Valletta

Excursia de bază, pe care nu trebuie să o ratați, vă dă șansa să descoperiți, timp de o zi, cel mai important simbol de pe harta arhipelagului: Capitala Valletta, oraṣ modern, capitalăa culturală europeană în acest an, dar vechi de peste 450 de ani, ce poartă mȃndru numele celui care a salvat Europa creṣtină în marele asediu din 1565. Cea mai fortificată capitală din lume, cuibul Cavalerilor Ioaniți, adăposteṣte astăzi peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, auberge-urile ordinului, străzi romantice înguste, bulevarde cu vitrine elegante și restaurante mici ṣi cochete. Aici se vizitează Co-Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa, cu cea mai importantă pȃnză din secolul XVII – Decapitarea, opera lui Caravaggio -, Palatul Marilor Maeṣtrii, dar și alte lăcaṣe de cult, bastioane ṣi metereze, piațete, grădini sau alei. La final, vă veți putea bucura de timp liber pentru cumpărături, terase și restaurante.

 

Mdina ṣi Rabat

Mdina ṣi Rabat – adică „centru” ṣi „periferie” – sunt două oraṣe învecinate din centrul insulei, ambele considerate adevărate bijuterii arhitectionice. În Rabat se vizitează Catacombele Sf. Paul, un loc venerat de creṣtini ṣi Palatul Vignacourt. Mdina, cunoscută ṣi sub numele de „Oraṣul Tăcerii” sau „Citta Notabile” este fosta capitală a Maltei, locul unde aristocrația malteză a ridicat palate ṣi edificii sfinte somptuoase, așa că merită din plin să fie vizitată. Oraṣul are o atmosferă aparte, aproape regală, întrucȃt este un loc absolut neschimbat de peste trei secole. ”În acest loc special se servește, la finalul excursiei, o masă de prȃnz, care constă în bucate tradiționale malteze, cum ar fi braggioli sau fenkata, faimopasa friptură malteză de iepure”, explică Mark Neville Farrugia.

 

Turul Insulei Gozo

Insula nimfei Calypso, Gozo, deṣi relativ aproape de insula principală, este un loc cu altă personalitate, care prezintă diferențe marcante față de ce puteți descoperi în Malta. Insula soră dispune de un patrimoniu turistic natural bogat ṣi diversificat, este mai pitorească, iar oamenii de aici se ocupă mai puțin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul, ei considerȃndu-se a fi gozitani ṣi nu maltezi. După traversarea cu feribotul, se vizitează Victoria, Capitala insulei ṣi Citadela, cetatea medievală, se merge apoi la biserica făcătoare de minuni, Ta' Pinu, locul vindecărilor inexplicabile, iar ulterior se poposește în golful Dwejra, lȃngă Marea Interioară ṣi Stȃnca Ciupercilor, pentru a admira dramatica întȃlnire a stȃncii cu marea sau pentru o plimbare superbă cu barca. Urmează Fontana, satul spălătoreselor, unde veți avea ocazia să degustați bunătățile gozitane ṣi să vă alegeți suveniruri tradiționale, iar în final vă aṣteaptă  Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mării vă veți bucura de o masă de prânz delicioasă.

 

malta

Str. Pitar Mos nr. 29 sector 1, Bucuresti 

Tel. 0722 626903

www.malta.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole