fbpx

Viziunea unei arhitecte pentru propria locuinta de 45 mp

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Fa rai din ce ai zice o vorba din popor. Asa a gandit si aceasta arhitecta din Madrid atunci cand a pornit amenajarea propriului apartament de 45 metri patrati.

Deschide Galeria

Maite a simtit potentialul acestui spatiu de indata ce l-a vazut: cu lumina naturala care patrundea din belsug la interior putea jongla si crea un spatiu placut si confortabil in ciuda dimensiunilor reduse si, mai ales, a configuratiei de tip lung si ingust.

Pentru a pune in practica planul pe care si-l facuse a fost nevoie de o recompartimentare, obtinand astfel o distributie functionala a zonelor. Bucataria, cu o suprafata initiala foarte mica, a fost largita, dormitorul reconstruit pentru un plus de intimitate, iar livingul a primit un loc pentru luat masa si un semineu minimalist. Functiunile astfel transformate imprima apartamentului mai multa fluenta si amplitudine.

Sa locuiesti intr-un astfel de spatiu este o provocare. Pentru Maite a insemnat un compromis pe care si l-a asumat. A gandit totul dupa gustul ei si a incercat sa isi contureze un camin cu piese putine, dar valoroase stilistic. Asa a aparut semineul asezat intre cele doua iesiri spre balcon sau masa in stil clasic completata de scaune tip Eames. Pentru a obtine un ambient placut, s-a inconjurat de accesorii si decoratiuni simple, dar de efect.

Privita in ansamblu, amenajarea iti inspira armonie si tihna. Spatiile nu sunt incarcate cu mobilier, arhitecta optand doar pentru piesele strict necesare si lucrurile utile intr-o gospodarie. De exemplu, in mica bucatarie, exista o zona compacta care inglobeaza blatul de lucru, cateva dulapuri pentru depozitare si electrocasnice incorporate, cu exceptia frigiderului. Blatul tip bar joaca rol de spatiu pentru luat o masa rapida, dar si o delimitare vizuala fata de restul casei.

In aceeasi masura a gandit si amenajarea dormitorului, patul cu noptierele si un dulap pentru haine fiind singurele piese din incaperea respectiva. Totul este compensat insa prin acele mici detalii, precum un corp de iluminat, perne decorative, tablouri sau mici plante care transforma o casa in acasa.

Arhitect: Maite del Rincon/ Foto: Micasa

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...