fbpx

Vrei sa vezi bucataria viitorului?

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Proiectul realizat de IKEA prezinta, pe baza unor cercetari realizate in Marea Britanie, cum ar arata bucataria viitorului, mai exact cea din 2025. Numita ”bucataria ganditoare”, aceasta va fi ca un prieten tehnologic al omului, facandu-i acestuia viata mai organizata si sanatoasa. In viziunea specialistilor de la IKEA, bucataria viitorului nu doar va gandi pentru noi, ci va gandi cu noi, anticipand nevoile fizice, mentale si emotionale.

Deschide Galeria

Acest concept futurist presupune existenta in bucataria anilor 2025 a unor sisteme inteligente de reciclare care separa automat gunoiul, monitorizarea energiei si existenta unor noi surse de energie, dispozitive de cultivare a plantelor, de depozitare si pastrare mai indelungata a alimentelor.

Pe langa aceste principii – intoarcerea la natura, dispozitive smart, sanatate fizica si mentala la cel mai inalt nivel – proiectul prezinta si modalitati prin care bucataria futurista fuzioneaza cu latura emotionala a omului. Astfel, peste 10 de ani, tavanul bucatariei va proiecta imaginea unui apus de soare, iar peretii vor emite mirosuri si sunete terapeutice.

Ceea ce a atras atentia este o masa de bucatarie, ”a table for living”. Aceasta identifica alimentele, proiecteaza instructiuni de gatire, sugereaza retete in functie de ingredientele de pe masa, cantareste si include chiar si o plita cu inductie. Masa inteligenta nu numai ca va fi folosita pentru a gati si pentru a servi masa, dar va fi si loc de joaca pentru copii.

    O bucatarie desteapta care stie sa faca orice, asa arata viitorul in viziunea celor de la IKEA, impreuna cu studentii Scolii de Design Industrial de la Universitatea Lund si compania de design IDEO, dupa ce au identificat nevoile oamenilor de economisire a timpului, simplificarea metodelor de reciclare, introducerea unor dispozitice si sisteme inteligente de salvare a energiei, ridicarea standardelor unei vieti sanatoase.

Sursa Foto: conceptkitchen2025

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...