Zona de zi primitoare in casa unei familii din Corbeanca

Pentru amenajarea zonei de zi a casei lor, aceasta familie a apelat la echipa de arhitecti de la Studio 2.1.


Deschide Galeria

Beneficiarii realizasera deja o mobilare partiala a spatiului, dar amenajarea nu se indrepta catre rezultatul pe care si-l doreau. Pentru ei, aceasta zona a casei este una importanta, de aceea au ales sa ii acorde o atentie sporita, apeland la ajutorul profesionistilor.

Conceptul s-a conturat prin transformarea spatiului intr-unul cald si primitor, un loc in care familia sa petreaca timpul impreuna.

Functional, au fost gandite mai multe zone diferite, delimitate vizual prin elemente decorative, cum ar fi riflajul de lemn care separa diningul de living. Piesa principala este semineul in jurul caruia graviteaza toate celelalte detalii ale camerei de zi precum zona de conversatii sau spatiul de lectura creat in apropierea ferestrei.

Stilistic si cromatic, amenajarea ne aminteste de interioarele scandinave, cu o paleta de nuante neutre si mici accente pastelate. In acelasi spirit, s-a optat pentru materiale precum ardezia, lemnul, adaugand texturi moi si pufoase, dar si plante pentru a reda cat mai fidel ideea de natura la interior.

Fototapetul ce reprezinta un peisaj montan contribuie la conturarea unei zone accent completand tematica deja descrisa, iar accentele metalice ale corpurilor de iluminat aduc un plus de personalitate decorului.

Ferestrele au fost puse in valoare prin profile decorative, renuntand in acelasi timp la perdele sau draperii. Spatiul primeste astfel mai multa lumina naturala, dar si o panorama minunata cu gradina de la exterior. In acest context, mascarea aspectului inestetic al caloriferelor a devenit o necesitate.

In holul redus ca dimensiune, s-a dorit o amenajare cat mai functionala, cu depozitarea necesara (vezi dulapul si pantofarul). Zona de cuier, cu agatatoare diferite, confera o nota mai jucausa spatiului, iar plafoniera in forma de balon completeaza spiritul vesel menit sa te binedispuna ori de cate ori te intorci acasa.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...