fbpx

10 modele de bucatarii inainte si dupa reamenajare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Bucataria este poate una din cele mai renovate incaperi din casele noastre. Si prin renovat intelegem de la reinnoirea stratului de var/vopsea pana la schimbarea in intregime a mobilierului.

Deschide Galeria

Nu e o misiune usoara, ci mai degraba costisitoare, insemnand timp si bani.  Dar nu ne descurajam pentru ca ne dorim foarte tare schimbarea. Cam asa s-au gandit si proprietarii acestor bucatarii (vezi galeria foto). Si-au facut curaj si au pornit proiectul de reamenajare unele mai complexe decat altele. Ca sa percepi mai bine schimbarea, vei putea gasi fotografiile inainte si dupa. Vei putea compara astfel in ce a constat reamenajarea sau renovarea si sa apreciezi rezultatul final.

Vei putea remarca ca in multe din bucatarii, mobilier a fost inlocuit, iar alteori vopsit. Intr-adevar, aceasta este una din schimbarile majore pe care le poti intreprinde pentru bucataria ta. E important insa ca noile corpuri sa fie mai eficiente decat cele vechi. Sa fie utile dar si estetice. Sa iti poti depozita vesela, tigaile si tacamurile, dar mai ales sa placa privirii atunci cand intri in bucatarie.

Si pentru ca deseori am intalnit aceasta greseala, acorda importanta cuvenita si luminii. Alege sa luminezi general cu un corp in tavan si apoi, ia in calcul si lumina pentru blatul de lucru si eventual pentru locul unde vei lua masa. Daca alegi o unitate tip insula, atunci monteaza corpul de iluminat chiar deasupra ei pentru a crea un punct de interes frumos in bucatarie.

Schimba electrocasnicele daca e nevoie. Si daca tot suntem la acest capitol, poti alege sa le incorporezi elegant in interiorul mobilei: aragazul sau plita, cuptorul, masina de spalat vase sau pe cea de spalat rufe si chiar frigiderul. Exista in acest moment modele de bucatarii care permit o astfel de configuratie. Daca o vei realiza pe comanda, va trebui sa iei in calcul aceste lucruri, chiar din faza de schita.

Tine cont si de micile detalii care ajuta sa personalizezi frumos spatiul. De la o simpla vopsire a dulapurilor, a mesei sau a scaunelor, pana la un tablou tematic, un sablon decorativ, stickere sau poate chiar un tapet care sa-ti transforme bucataria intr-una de senzatie. Ideile sunt nelimitate atat timp cat ai inspiratie si imaginatie, orice este posibil. 

Sursa foto: apartmenttherapy

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...