16 bucatarii colorate – bucurii cromatice pentru ochi si pentru suflet

Cand vine vorba de alegerea decorului pentru bucatarie albul si negrul sunt tonurile de care ar trebui sa va feriti daca vreti ca acest spatiu sa transmita anumite bucurii cromatice sa si va inveseleasca de cum intrati in el. Asadar am facut o selectie de 16 modele care sa va inspire in amenajeara unei bucatarii colorate, vesele si plina de personalitate, in care puteti gati si va puteti relaxa in acelasi timp. In cazul acesta, daca va pregatiti de renovari sau aveti de gand sa va schimbati mobila de bucatarie, atunci trebuie sa vedeti neaparat si aceste cateva amenajari pline de culoare.

Deschide Galeria

Ce au in comnu aceste bucatarii sunt culorile vivace in care sunt decorate. Peretii bucatariei pot fi primele elemente cu care sa incepeti renovarea. Chiar si un perete colorat poate sa ofere camerei o atmosfera fresh. Acesta solutie va poate ajuta sa improspatati decorul foarte rapid. Pentru un efect vizibil alegeti o culoare puternica, vibranta. Galbenul va crea un look distins si elegant daca va fi asortat cu un mobilier de aceeasi la culoare. Cu grija insa la proportii!

Albastrul este si el o culoare potrivita pentru bucatarie, acesta stimuleaza buna dispozitie si va umple de energie. Aplicat atat pe pereti sau prezent in obiectele de mobila albastrul va va da energie de fiecare data cand veti intra in bucatarie.

Bucatariile care au amenajate o insula sunt mai speciale pentru ca va ofera posibilitatea de a jongla mai mult cu decorul pentru ca sunt mai generoase din punct de vedere al spatiului si al solutiilor de depozitare.

Pernutele colorate si alte accesorii precum canile, paharele sau farfuriile puse in rafturi, la vedere, pot aduce imediat un suflu nou, iar bucataria dumneavoastra va avea un look fresh si atractiv.

Atat cromatica cat si elementele decorative, indiferent de stilul sau paleta alese, va pot transforma bucataria intr-un sptiu in care va va face placere sa va petreceti timpul.  Dar o regula foarte importanta este sa nu utilizati prea multe culori. Minimum trei culori de baza sunt suficiente. Altfel decorul va parea mult prea incarcat si va da senzatia de aglomerare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole