20 de exemple de design interior in stil marocan

Situat in Nordul Africii, fiind printre cele trei tari care au iesire comuna spre Marea Mediterana si Oceanul Atlantic, Marocul este o tara deosebita, fiind deseori subiectul unor povesti romantice, cu accente extravagante. Fiind de o diversitate rar intalnita in tarile africane, in Maroc vom intalni rezidenti arabi, berberi si triburile lor nomadice, numerosi turisti europeni si imigranti din Africa Sub-Sahariana.


Deschide Galeria

Avand asemenea influente, nu e de mirare ca si in designul interior s-a creat un stil numit stilul marocan, reflectand din plin bogatia culturala in traditii si istorie. Caracterizat prin gravuri si sculpturi complexe, usi arcuite si materiale colorate, stilul marocan a devenit popular in intreaga lume, numerosi designeri inspirandu-se din aceste caracteristici si creand elemente originale. 

Usile tip bolta, domurile, curtile si flisele decorative cu elemente culturale specifice artei marocane sunt doar cateva din influentele pe care le veti regasi si in exemplele prezentate in galerie.

Culorile si contrastele impresionante merg mana in mana in designul inspirat din stilul marocan, pe cand arcurile si boltile se pot integra in casa ta in living sau in hol ca forma de exprimare artistica. Textilele precum si covoare puternic colorate sunt caracteristici care aduc influente marocane tranformand un apartament din banal in unul cu veritabile trasaturi culturale. 

Stilul marocan este cu adevarat grandios, extravagant dar si placut prin explozia de culori si mozaicurile culturale, fiecare latura a sa putand fi adusa cu succes in orice tip de amenajare, de la apartament studio la impresionante holuri si livinguri din casele spatioase. 

Sursa foto: home-designing.com

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...