Idei de integrare a televizorului cu ecran plat in amenajarile interioare

Evolutia tehnologiei si a designului produselor de ultima generatie fac tot mai dificila misiunea de a le integra pe acestea din urma in cadrul decorului de acasa. Exista intotdeauna nepotrivirea de stil si ce ne facem cu cromatica sau cu proportiile amenajarii? Cum am putea evita modificarea dramatica a unui living clasic prin introducerea in peisaj a unui televizor cu ecran plat?

Deschide Galeria

Una din solutiile indicate de designerii de interior este sa creezi un perete special, plin de lucrari de arta si fotografii inramate, in care sa plasezi ecranul LCD. Aceasta modalitate te ajuta sa obtii un decor cu naturalete, evitand schimbarile radicale sau interventiile fortate in amenajare. Plasand acest perete decorativ in fata canapelei te vei putea relaxa la televizor, iar in restul timpului te vei bucura de un detaliu decorativ care ofera multa personalitate livingului tau.

O alta idee este aceea de a incadra televizorul cu ecran plat in cadrul unor rafturi sau a unei polite. In galeria noastra vei vedea clar diferenta intre o amenajare clasica in care televizorul sta pur si simplu pe o masuta stinghera si situatia in care in jurul sau se insiruiesc obiecte decorative. In acest mod, spatiul de la sol este degajat, iar peretele primeste pe langa atributele estetice, o functie utilitara.

Citeste si cum poti amenaja rafturile ingenios si original

Piesele de mobilier cu trimitere clara catre un stil de design interior simplifica oarecum lucrurile. Astfel, daca avem un corp suspendat cu incrustatii si motive etnice, vom construi in jurul ecranului LCD un decor care sa sustina conceptul – vaze decorative, obiecte fantezie aranjate cu cat mai multa creativitate, albume si carti.

Unul dintre aspectele de care trebuie sa tinem seama sunt culorile folosite in decorurile pe care le gandim. Acestea trebuie sa nu scoata in evidenta televizorul. Ne vom feri astfel de contraste primare, prea puternice, sau de amenajari in care predomina albul. Alegeri sigure sunt considerate gamele neutre, degradeurile de maron, beige sau pasteluri.

Exista bineinteles si varianta de a camufla televizorul cu ecran plat in spatele unor usi special concepute in cadrul mobilierului sau sub alte forme ingenioase care tin de designul mobilei. Cu toate acestea, a integra ramane cea mai moderna si mai creativa solutie. Tehnologia, electrocasnicele si toate transformarile pe care acestea le impun locuintelor sunt doar mici obstacole in amenajarile de interior, comparativ cu avantajele pe care le aduc. Gandeste fiecare situatie cat mai creativ si nu te sfii de la abordari neconventionale daca rezultatul este placut si armonios!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole