5 modele de amenajare pentru un spatiu mic

Cat de mic poate fi un spatiu mic? Indiferent de raspuns, cert este ca spatiul locuibil este relativ in ceea ce priveste dorintele si posibilitatile fiecaruia dintre noi. Important in aceasta discutie este faptul ca poti imbina utilul cu placutul, confortul cu estetica in orice tip de spatiu, atata timp cat pastrezi o gandire cat mai pragmatica. Ca sa ilustram cat mai bine acest concept de spatiu mic, va prezentam 5 idei de amenajari, care, in ciuda dimensiunilor, reusesc sa ofere toate cele necesare unui trai confortabil.

Deschide Galeria

De cele mai multe ori, intr-un apartament mic, trebuie sa primeze multifunctionalitatea. In primul studio (foto galerie), spatiul a fost utilizat eficient, prin adaugarea unei platforme care functioneaza ca spatiu pentru dormit. Nu este de ignorat nici stilul usor eclectic in care a fost decorat. O sursa de inspiratie in orice caz.

In cel de-al doilea exemplu avem un spatiu mic care foloseste fiecare centimetru patrat pentru a oferi strictul necesar unui trai decent. Aceasta amenajare poate fi o sursa de inspiratie pentru decorarea oricarui apartament mic sau garsoniera din blocurile marilor orase. Toate functiunile sunt bine puse in evidenta, interesant fiind cum zona de dormit poate fi ascunsa in spatele unei draperii.

In cea de-a treia imagine, decorul prezentat vine sa ne intareasca inca o data ideea cum ca indiferent de cat de mic este spatiul in care locuiesti, asta nu inseamna ca nu il poti amenaja intr-un mod original. Patul rabatabil (strans pe timp de zi) asigura nevoia unei zone de dormit, de multe ori ignorata intr-un spatiu mic.

Cea de-a patra abordare ne aduce in prim plan importanta mobilierului multifunctional. Un corp modular separa vizual zona de conversatie de cea de dormit, iar albul predominant reflecta lumina si amplifica spatiul. Excelenta idee pentru amenajarea unei garsoniere.

Ultima imagine ne ofera o privire de ansamblu asupra amenajarii unui studio care combina, cu foarte mult bun gust si stil, elementele necesare activitatilor cotidiene: dormitor cu living, mini bucatarie si dining, baie si hol cu dressing pentru depozitare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole