5 scheme de culori infailibile

Nu te poti hotari asupra unei scheme de culori? Nu stii ce combinatii sa alegi de teama sa nu faci vreo greseala? Iti propunem 5 combinatii de culori cu care nu vei da gres niciodata.

Deschide Galeria

Alb si negru

Combinatie monocroma, o schema clasica pe care o poti folosi cu incredere in orice amenajare. Proportiile depind de efectul pe care ti-l doresti sa-l creezi. Cu alb predominant, pentru a reflecta lumina si a amplifica spatiul sau cu insertii de negru pentru a adauga profunzime si dramatism decorului. O astfel de combinatie iti este practica, fiind cadrul perfect pentru a adauga culori si texturi variate.

Gri si galben

Nici ca vei gasi o combinatie mai placuta! Galbenul solar ilumineaza si te binedispune, iar griul ii potoleste intensitatea oferind liniste si relaxare. Ideala pentru un living sau poate pentru camera unui adolescent.

Nuante pastel

Desi atunci cand ne referim la pasteluri ne gandim automat la primavara, aceste nuante minunate se potrivesc in orice amenajare indiferent de sezon. Sunt delicate, inspira buna dispozitie si amplifica spatiul, fiind culori deschise care impreuna cu albul transforma o camera intr-una mai luminoasa si mai spatioasa. Nuantele de verde-menta (ca accent intr-o bucatarie), lamaie sau ou de rata (pentru un dormitor) sunt tot atatea sugestii pentru spatii pline de personalitate.

Albastru si verde

Stiu, imi veti spune, 2 culori reci impreuna? Da, exact, 2 culori inspirate de natura. Si asa cum albastrul cerului coexista cu verdele plantelor, tot asa il putem aduce si in casele noastre. In acest caz, vei fi atent la proportii. Desi cele 2 nu sunt culori complementare, combinatii ale diferitelor nuante de albastru si verde se vor putea folosi pentru un decor de inspiratie marina, de exemplu.

Tonuri de gri

Griul a castigat mult teren in ultimii ani si nu pare sa arate semne de declin. Promovat intens de amenajarile scandinave care se definesc de multe ori prin combinatii monocrome, griul in diferite nuante poate fi solutia nesperata pentru decorul unei camere; de la gri foarte deschis pentru pereti pana la un gri-sobolan sau gri-carbune al canapelei, iata un exemplu elocvent. Folosind tonuri si nuante ale aceleasi culori poti obtine un contrast interesant intr-o amenajare, si coerenta si armonioasa. Iar un accent de galben (cum mentionam mai sus) va atrage toate privirile musafirilor.

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole