5 tipuri de scule utile in orice casa

Odata ce te-ai stabilit la casa ta, vei remarca in scurt timp ca ai nevoie de niste scule si unelte de baza care sa te ajute in diverse treburi practice si proiecte pe care vrei sa le faci chiar tu. Asa ca ne-am gandit sa trecem in revista o lista de 5 piese utile pentru orice mester priceput si gospodar.

Deschide Galeria

Trusa cu scule de mana

Cred ca toti stim cum arata o surubelnita si mai ales cat de importanta este la casa omului. Poti sa ai chiar mai multe, depinde cat de mult si des iti place sa mesteresti. E bine sa alegi astfel incat sa nu fie nici prea mica, nici prea mare; ce ar fi cu adevarat util ar fi sa alegi 2 modele de surubelnite, una in cruce si una dreapta. Data viitoare cand vei avea nevoie sa fixezi un surub la usa de la dulap nu va mai trebui sa te imprumuti de la vecini. Ca sa fie treaba buna, noi am mai adauga la aceasta trusa si un ciocan, un patent si o ruleta.

Surubelnita electrica

Pentru oricine a avut de asamblat vreodata piese de mobilier, stie cat de utila poate fi o surubelnita electrica. Munca montatului si demontatului devine dintr-o data mult mai usoara si mai eficienta cand ai de asamblat un pat, un dulap sau un birou. O surubelnita electrica precum cele de aici te ajuta sa insurubezi si sa fixezi mai repede materialele, executarea fiind mai sigura si mai rapida decat in cazul celei mecanice. O poti folosi si la gaurit, largit, curatat si chiar polizat, important e sa ai capetele potrivite pentru tipul de actiune pe care il intreprinzi.

Ciocan rotopercutor sau masina de gaurit

Suna foarte complicat aceasta masinarie, dar nu este deloc, in fond ea fiind o masina de gaurit. Este de mare ajutor in casa cand ai de dat o gaura la un moment dat pentru un tablou sau pentru un raft in camara. Avantajul este ca poti gauri lemn, metal si chiar beton.

Fierestrau circular

O astfel de masina este foarte utila pentru a taia diverse tipuri de lemn. Cu ajutorul lui, poti redimensiona usor materialul pe care vrei sa-l folosesti pentru diverse proiecte DIY, cum ar fi rafturi sau etajere.

Accesorii pentru scule

Da, si accesoriile sunt importante pentru ca sculele sa faca treaba bine. De la holzsuruburi, dibluri, garnituri, saibe, burghie pentru beton, lemn sau otel, pana la set de chei tubulare si chei imbus. Si am mai adauga fara retinere, un banal cutter, banda izolatoare sau banda dublu adeziva daca iti doresti sa nu dai gauri pentru a agata ceva de altceva.

Daca ai trecut de nivelul de amator, arunca o privire si pe aceste aparate de masura profesionale care iti vor fi utile in diferite domenii de activitate.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole