7 greseli de evitat atunci cand decorezi o locuinta mica

In general spatiile mici sunt dificil de decorat. In acest caz crearea unor multiple spatii de depozitare si valorificarea fiecarui metru patrat sunt cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru o amenajare functionala. Desi de mult ori ne place sa primim sfaturi despre cum sa decoram locuintele, uneori este bine sa stim si cum nu trebuie sa facem.

Deschide Galeria

Iata sapte greseli de evitat atunci cand decorezi un apartament mic:

Necorelarea dimensiunii mobilei cu cea a camerei. In aceasta amnajare, de exemplu, ar fi fost inutila introducerea unei masute de cafea in mijlocul camerei. In schimb a fost pusa o masuta putin mai mare dar pe lateralul camerei, lipita de un perete, astfel camera nu pare deloc inghesuita.

Intreruperea coerentei vizuale. Daca locuinta ta are mai multe camere mici, peretii ar trebui decorati in aceeasi culoare. Acest lucru va va ajuta sa conectati camerele din punct de vedere vizual, iar aceasta coerenta face ca spatiul sa para mult mai ordonat.

Nevalorificarea totala a spatiului. In cazul bucatariilor ar trebui utilizat fiecare centimetru patrat. Deasupra aragazului, de exemplu, unde nu putem adauga ustensilele indispensabile gatitului. La fel si in spatiul dintre dulapuri, aici pot sta foarte bine cateva din tigaile pe care le folosim frecvent.

Supraaglomerarea. Indiferent cat de multe solutii de depozitare ai avea este important sa pastrezi doar lucrurile de care ai neaparata nevoie si pe care le folosesti frecvent. Altfel te vei trezi cu o locuinta supraaglomerata, iar senzatia de disconfort se va accentua in timp. Daca simti ca spatiul in care locuiesti te copleseste, poate e momentul sa iei in calcul mutarea intr-un apartament nou.

Decorul anost. O locuinta mica nu inseamna o limitare din punct de vedere al optiunilor privind decorul. Asadar poti aduce o nota aparte spatiului prin incorporarea unor modele cu accente luminoase sau in culori indraznete. In camera din imagine draperiile colorate lipite de tavan distrag atentia si il fac pe privitor sa uite ca incaparea este atat de mica, punctul de interes fiind modelul atragator al panzei.

Subestimarea luminii naturale. Lumina naturala este esentiala intr-un spatiu mic. Asadar opteaza pentru jaluzele lucioase care sa reflecte razele soarelui sau perdele subtiri pentru a filtra mai degraba lumina decat sa o blocheze.

Subestimarea rolului oglinzii. Montarea unei oglinzi poate fi solutia pentru a face ca o anumita camera sa para mult mai spatiosa. Alege-le locul astfel incat sa reflecte cat mai mult din incapere si efectul va fi de dublare a spatiului.

Sursa mydomaine.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole