7 idei practice pentru a utiliza eficient colturile dificile ale casei

Cu siguranta te-ai confruntat cel putin o data cu o astfel de problema. In diverse zone ale casei, exista acele locuri, de obicei colturile pe care nu stii cum sa le folosesti intr-un mod estetic si functional in acelasi timp. Citeste mai jos sa vezi ce idei am gasit pentru tine.

Deschide Galeria

Intr-un spatiu mic, fiecare metru patrat conteaza. Iar atunci cand nu mai reusesti sa gasesti solutii, abordeaza variante neconventionale. Cum ar fi spatiul de dupa fereastra. Cateva rafturi deschise si o comoda cu sertare iti vor fi de mare ajutor. Bineinteles, toate adaptate spatiului pe care il ai la dispozitie, acest lucru insemnand ca vei realiza la comanda acele corpuri de mobilier.

Ce mai poti pune intr-un colt sau pe un perete liber? Un blat suspendat pe care sa il folosesti ca birou, masuta de citit, masuta de machiaj sau poate suport pentru televizor. Fiind suspendat, nu va ocupa spatiu pe pardoseala; chiar daca dormitorul tau este unul mic, un astfel de corp iti va lasa putin spatiu de trecere intre pat si blat.

Pentru bucatariile in plan deschis, aceasta solutie de prelungire a blatului iti va oferi mai mult spatiu, ba chiar si loc pentru luat masa (vezi imaginea numarul 3).

Intr-o camera mica sau lunga si ingusta, te poti folosi de spatiul din jurul ferestrei pentru a crea mai multe zone de depozitare (precum in amenajarea din galerie). O polita lunga fix deasupra ferestrei si apoi un blat cu masca pentru calorifer integrata si sertare pentru depozitare.

Visezi la un loc de citit la fereastra? Atunci amenajeaza o bancuta la fereastra. Tine cont ca parapetul geamului sa fie mai inalt de 45 de cm si sa nu existe calorifer.

Cand nu ai suficient spatiu pentru un birou in cadrul livingului, atunci instaleaza-l in dormitor. Unde? Intre 2 dulapuri. Un blat de 80 cm lungime si 40 cm latime, un scaun comod, si iata un mic birou chic pentru tine.

Ne place sa luam masa in aer liber sau cat mai aproape de exterior, mangaiati de lumina naturala. Dar daca nu ai suficient spatiu pentru a amenaja un astfel de loc in balcon, ce-ar fi sa asezi masa la fereastra, spre iesirea in exterior. La perete se poate fixa o bancuta cu perne moi si restul scaunele necesare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole