fbpx

Locul de citit la fereastra sau cum sa-ti creezi un colt de relaxare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Fiecare din noi are coltul lui preferat de relaxare. Pe canapea, pe fotoliu, in dormitor sau poate pe balcon, ne place sa petrecem timpul in compania unui ceai si a unei carti in momentele cand dorim sa evadam din agitatia cotidianului.

Deschide Galeria

Pentru astazi vreau sa iti propun o noua sursa de inspiratie in amenajare – un loc de citit la fereastra. Astfel, te poti bucura mai mult de lumina naturala, poti lectura in voie sau lucra daca este cazul, aici poate fi coltul tau de inspiratie.

Am apelat la ajutorul arhitectului Alexandra Stamate de la Jooca Studio pentru a ne oferi mai multe sfaturi despre cum putem realiza o astfel de amenajare.

“Inainte de toate trebuie analizat locul pe care doresti sa il amenajezi. Exista trei optiuni pe care le poti lua in calcul: o bancheta la fereastra, un pervaz adanc sau un blat peste calorifer.

Atunci cand parapetul geamului (adica distanta dintre pardoseala si pervaz) este mai inalta de 45 cm si nu exista calorifer, o bancheta poate fi solutia perfecta. Ideal ar fi sa fie incadrata stanga-dreapta de corpuri de mobilier si/sau perete, pentru a putea sta rezemat in timp ce citesti sau admiri privelistea. In plus, banca o poti folosi si pentru depozitare. Daca totusi exista un calorifer, atunci trebuie sa ai grija ca bancuta sa nu obtureze total sursa de caldura.

Daca peretii casei sunt grosi, iar pervazul este adanc, poti amenaja foarte simplu un colt mic si cochet pentru lectura: plaseaza cateva perne moi si pufoase, cateva decoratiuni si eventual flori de sezon. In cazul in care exista un calorifer sub geam, monteaza peste el o placa de lemn. Atentie insa cum fixezi aceasta placa: o poti prinde in perete, daca spatiul permite; altfel va trebui sa o sustii cu elemente verticale si sa creezi astfel o bancheta cadru.”

Pentru cei care planuiesc construirea unei case si ideea unui colt de lectura va surade, se pot gasi solutii chiar din stadiul de proiect. Astfel, ferestrele pot avea parapetul mai jos, fiind montate la exteriorul zidului, iar mai apoi pervazul latit pentru ca mai apoi sa se amenajeze un astfel de loc de relaxare.

Avantajul unei astfel de amenajari ar fi faptul ca vei castiga loc suplimentar in incapere pe care il poti folosi dupa bunul plac, imbinand utilul cu placutul.

Reclama

Articole noi

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...

10 Moduri de a curata bucataria fara sa folosesti substante chimice agresive

Cel mai iubit loc din casa pentru majoritatea oamenilor...

Care sunt accesoriile de care ai nevoie în baie

Amenajarea băii din casa nou construită sau mobilarea uneia...

Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis...