Abordare originala pentru un apartament de 40 mp

Amenajarile de spatii mici nu inceteaza sa ne uimeasca. Prin creativitatea designerilor interioarele se transforma in locuinte confortabile, functionale, cu stil. Am ales sa ilustram acest lucru prin amenajarea unui apartament mic din Barcelona. In cei 40 metri patrati, echipa de la studioul Egue y Seta a reusit sa contureze un spatiu cu un design actual, practic, punand in valoare trasaturi ale imobilului aflat intr-o parte istorica a orasului.

Deschide Galeria

Cu siguranta vei remarca tavanul cu bolte, o caracteristica a arhitecturii catalane. Pentru un plus de efect, designerii au ales sa pastreze caramida aparenta, oferind unicitate amenajarii. Ca sa iasa si mai mult in evidenta textura caramizilor a fost adaugat un iluminat ambiental cu ajutorul benzilor LED.

Suprafata de 40 metri patrati a fost impartita eficient in camera de zi cu living, bucatarie si zona de luat masa si un dormitor cu baie. Partitia intre cele doua zone s-a facut printr-o structura metalica asemanatoare unui glasvand ce cuprinde in interior un corp de mobilier cu dublu rol: pe de o parte dulapuri pentru bucatarie, iar de cealalta parte, in dormitor, un mini-dressing pentru haine. De mentionat ca apartamentul nu este locuit permanent, de aici si lipsa unor spatii de depozitare mai generoase.

Totul este unitar si fluent printr-o integrare eficienta a pieselor necesare. Interiorul nu este sufocat cu mobilier, ci optimizat pentru a oferi maximum de utilizare a functiunilor. Accentul a fost pus pe zona bucatariei, ea ocupand o parte semnificativa din perimetrul camerei. Zona tehnica cu triunghiul de lucru este dispusa liniar, totul avand un design simplu. Spatiul aferent locului de luat masa ocupa zona centrala fiind o legatura intre bucatarie si micul living.

Jocul luminilor creeaza diferite scenografii in cadrul amenajarii. Luminile indirecte pun in valoare textura caramizilor, iar benzile montate sub rafturi aduc un plus de lumina de accent necesara in spatiile de lucru. Corpul de iluminat supradimensionat montat deasupra mesei atrage in mod special atentia.

Spatiul dormitorului este conturat minimalist, cu accent pe elementele esentiale: pat, comoda si dulap. Intalnim si aici accente de albastru, dar si peretele de caramida aparenta, motivul tematic al acestei amenajari. Si in baie designul urmeaza aceeasi linie minimala, zona de toaleta fiind separata de restul incaperii. Totul este gandit pragmatic, cu depozitare sub lavoar, cabina de dus si un iluminat care pune in evidenta fiecare colt al baii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole