Acasa la Miriam – transformare remarcabila a unui apartament din Deva

Acesta este visul lui Miriam, o poveste in care fictivul dispare iar realitatea primeste un final spectaculos. Odata cu achizitionarea primului sau apartament, cititoarea noastra din Deva, Hunedoara, a decis sa ofere locuintei o nota cat mai personala, si de ce nu, sa fie eroul propriei povesti, depasind obstacolele cu imaginatie si indemanare. 

Deschide Galeria

Odata porniti in calatoria transformarii, aducerea in plan real a propriilor asteptari legate de personificarea spatiului, fac din amenajare un intreg proces al descoperirii de sine. Astfel ca, un minim de efort va face ca dorintele sa devina realitate. 

Povestea nareaza amenajarea unui apartament cu o suprafata de 50 de metri patrati, structurat in 2 camere, living, bucatarie, baie si balcon. Miriam si-a dorit dintotdeauna un apartament luminos si spatios, unde punctul de interes sa fie open space-ul, iar lucrul acesta a fost posibil deoarece punctul de plecare al transformarii a fost de la 0, apartamentul aflandu-se intr-o stare bruta, stare ce a facilitat impunerea amprentelor personale in fiecare colt. 
Odata inlaturata o parte din zidul despartitor, bucataria si living-ul se transforma intr-un open-space generos. 

Accentele minimaliste si moderne se unesc in conturarea unei incaperi luminoase si ideale petrecerii unui timp de calitate in compania celor dragi. Nonculorile si finisajele argintii sunt cele care se evidentiaza in cea mai mare masura, iar detaliile textile si accesoriile sub forma de pietre semipretioase dau un aspect romantic si elegant. Mobilierul bucatariei este unul minimalist, in nuante lucioase de alb si negru. Central se pozitioneaza o masa cu design pretios, iar modelul tapitat al scaunelor respecta tiparul canapelei alaturate.

Balconul vine in prelungirea intregului spatiu si,  ascuns in spatele unor draperii cu motive geometrice, se metamorfozeaza intr-un mic loc de relaxare.
Remarcat se face de altfel si design-ul mural, atat in cazul bucatariei, cat si al living-ului. Daca in zona de pregatire a mesei acesta este evidentiat cu ajutorul benzilor de led pozitionate sub corpurile superioare ale mobilei, in zona de relaxare nu se poate lasa neobservat datorita semineul electric pe care il incastreaza. 

Dormitorul este camera care duce povestea mai departe, pastrand finisajele si atmosfera conturata de celelalte incaperi. Modelul tabliei patului se imbina elegant cu elementele de iluminat artificial si cu pattern-ul peretelelui pe care acesta se pozitioneaza. Noptierele sunt accesorizate in egala masura cu cate o veioza cu detalii argintii, iar textura covorasului ne reaminteste imaginea spatiului de relaxare amenajat in zona balconului.

Decizia de anulare a holului mic si de prelungire a baii a facut posibila obtinerea unui aspect ultra modern, imaculat, in conformitate cu tendintele actuale si, pentru ca imaginea sa fie una completa, design-ul componentelor sanitare si al mobilierului transforma paginile de revista intr-o realitate palpabila.
Miriam, eroul propriei povesti, reuseste sa incheie eforturile depuse cu un final spectaculos care pentru ea si pentru cei dragi se traduce intr-un singur cuvant: “acasa”.

Cu o investitie de 15000 de euro la care se adauga multa creativitate si o puternica dorinta de indeplinire a propriului vis, deznodamantul in acest caz este cum nu se poate mai evident: o transformare in tendinte si obtinerea caminului perfect pentru conturarea de noi povesti si visuri in familie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole