Amenajare de garsoniera sau cum sa imbini armonios functiunile spatiului

Sa amenajezi un spatiu mic este o provocare. Sa gasesti solutiile optime, mobilierul potrivit si accesoriile adecvate spatiului respectiv necesita creativitate si indemanare. Iar atunci cand toate acestea se intrunesc, rezultatul nu poate fi decat unul minunat.

Deschide Galeria

In cautarile noastre de amenajari de spatii, am gasit aceasta garsoniera care ne-a atras de indata privirea. Din nou, creativitatea designerilor rusi ne uimeste in cel mai placut mod cu putinta. Vorbim de un spatiu tineresc, amenajat in spiritul stilului contemporan, cu combinatii eclectice excelent abordate pentru a se plia pe nevoile spatiului (corpuri de iluminat industriale, scaun Ghost transparent sau rafturi negre pentru bucatarie).

Primul lucru care iti vine in minte atunci cand vezi aceasta amenajare este functionalitatea. Fiecare zona in parte este foarte bine gandita astfel incat sa se armonizeze cu cealalta fara a incarca inutil spatiul. Astfel, intr-o singura camera vom gasi bucatarie, loc de luat masa, birou, zona de living, toate continuandu-se cu spatii de depozitare incastrate in peretele din zona holului.

Nu lipsesc nici culorile (inspirate de natura) sau zonele de accent realizate aici cu vopsea neagra. In restul camerei predomina albul care amplifica spatiul si reflecta lumina; in combinatie cu esentele de lemn se armonizeaza placut pentru a reda un ambient cald si primitor.

Zona compacta a bucatariei se continua ingenios cu un corp ce merge pana la a se transforma in birou. Un blat tip insula inchide aceasta functiune cu un loc de luat masa ce separa vizual bucataria de zona livingului. Contrastul dulapurilor albe cu rafturile deschise negre confera un aer dinamic amenajarii. Peretele vopsit in negru este si cel pe care este montat si televizorul. Blatul alb folosit pe post de birou sparge aceasta monotonie si contrabalanseaza lumina camerei. In plus, scaunul acela transparent e aproape insesizabil.

Pentru ca fiecare spatiu are nevoie de acel strop de originalitate si personalitate, designerii au mizat aici pe un motiv al culorilor albastru-verde. Il vom regasi unitar la draperiile de la fereastra, la pernele decorative si in hol, albastrul pe tavan, iar verdele pe peretele cu usa de la intrare si usa de la baie. Sunt 2 nuante deschise, placute care se combina minunat impreuna.

De remarcat bancuta de la intrare, un soi de cuier, cu lambriuri albe, ce se continua cu dulapuri multifunctionale: spatiu de depozitare pentru haine, un frigider incastrat si cateva sertare alaturi de rafturi deschise. Cu siguranta suficiente pentru o singura persoana.

Tie cum ti se pare aceasta garsoniera? Ai putea gasi idei pe care sa le aplici in propria amenajare?

Sursa foto: architekturawnetrz

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole