fbpx

Amenajare moderna cu influente glam – Apartament cu 3 camere din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Spatios, rafinat, extrem de elegant, fara a lasa impresia de  sobru. Asa am putea descrie la prima vedere apartamentul de 3 camere amenajat recent de echipa Cristina Micu interior design pentru un cuplu tanar de medici.

Deschide Galeria

Colaborarea a inceput cand apartamentul din Minulescu Residence, Bucuresti, era inca in stadiul la gri, nefinisat, insa conform designerilor, s-a dovedit a fi un santier cu grad mediu de complexitate. Amenajarea celor 98 mp utili a durat aproximativ 7 luni, cu o investitie de 45000 de euro.

Beneficiarii si-au dorit o amenajare moderna, cu influente luxury-glam, fara a compromite insa confortul si ergonomia spatiului. Din acest punct, stilul amenjarii a fost clar definit si a condus catre propunerea unor materiale si finisaje sofisticate, elegante si catre crearea unor detalii arhitecturale subtile.

Materialele catifelate folosite la draperii si mobilierul tapitat contureaza o atmosfera boema, in timp ce aduc un plus de confort spatiului. Fotoliul din living, tapitat cu catifea intr-o nuanta de albastru electric este accentul curajos, elementul -vedeta al zonei de zi.

Pentru finisajele bailor au fost alese placari cu faianta cu aspect de marmura, marmura alba pentru baia ei si marmura neagra pentru baia lui, mozaic L’Antic Colonial pentru zona accent din baia mare. Lavoarul din piatra naturala vine armonios in completarea atmosferei generale. Gresia finisaj marmura a fost folosita in bucatarie; completata de mozaicul deosebit utilizat pentru placarea zonei de deasupra blatului de lucru.

Oglinzile folosite in amenajare maresc vizual spatiul si ajuta la ghidarea luminii, in timp ce puncteaza zone cheie ale locuintei. Au fost propuse in toata zona de zi dar si in dormitor,  pe peretele cu tablia patului.

Impreuna cu oglinzile, accentele aurii (folosite la piesele de mobilier si corpurile de iluminat) confera eleganta amenajarii si marcheaza reusit anumite zone de interes.

In conturarea unei atmosfere glam, cu accente clasice, a contribuit si folosirea unor vopsele decorative cu texturi catifelate, in zona de living, dining si hol. Regasim si ancadramente si cornise  realizate din profile duropolimer folosite la delimitarea unor zone ale peretilor si marcarea conturului plafonului.

Arhitect: Cristina Micu

Foto: Arthur Tintu

Reclama

Articole noi

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...