Amenajarea nonconformista a unui apartament din Bucuresti

Proprietarii unui apartament din Bucuresti si-au dorit sa-si amenajeze locuinta intr-un stil modern si nonconformist, dar, in acelasi timp, sa pastreze acel ambient cald si primitor de acasa. Amenajarea a fost gandita ca o tema ce se regaseste in toate incaperile locuintei. Elemntele principale sunt formele geometrice dispuse asimetric si schema de culori care reinterpreteaza, intr-o maniera moderna, elemente ale naturii, bej-oranj-turcoaz.

Deschide Galeria

Cu o suprafata de 120 de mp, apartamentul este format dintr-un living, un dormitor cu spatiu pentru dressing si bucatarie.

Livingul comunica vizual cu bucataria care este semideschisa. In centrul incaperii troneaza o canapea in forma de L moderna si in acelasi timp confortabila. Aceasta este, fara indoiala, centrul de interes al camerei. Atentia este captata si de pernele decorative care au rolul de culoare-accent. Astfel, zona de relaxare este marcata vizual prin culoarea oranj, pe care o regasim la scaunul de langa canapea. 

S-a optat pentru o masuta de cafea simpla, alba, ce vine in completarea raftului din perete. Livingul este delimitat vizual de zona de dining printr-un plafon fals, care este separat in cele doua incaperi. De asemenea, cele doua zone sunt luminate separat, iar diningul este marcat vizual de culoarea-accent turcoaz.

Elementul nonconformist este oglinda formata din mai multe bucati rotunde, unite intre ele. Tot in acest scop au ales in locul clasicelor perdele, rolete textile.

In dormitor, se continua elementele geometrice, de aceasta data, sub forma unor dungi turcoaz dispuse neregulat pe perete si mobilier. Dinamica incaperii este data si de alegerea mai multor surse de lumina: lustra din tavan, care ofera o lumina generala, si lampile din zona de dormit care coboara din tavan pana aproape de nivelul patului.

In bucatarie, nuantele neutre sunt imbinate cu cele de accent. Mobila este lucioasa, cu forme rotunjite, intr-un joc de nuante de bej. Astfel, s-a continuat ideea unei amenajari moderne. Si aici s-au ales mai multe surse de lumina, ceea ce confera un plus de spatialitate incaperii.

Deschide galeria pentru a descoperi fiecare zona a locuintei.

Designeri: Decorate It

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole