Amenajari alb negru pentru case spatioase

Desi nu sunt adepta unor amenajari alb negru, trebuie sa recunosc faptul ca eleganta unor interioare monocrome nu poate fi egalata de multe alte combinatii cromatice. In general, un contrast atat de puternic este dificil de controlat, iar cantitatile in care cele doua non-culori vor fi dispuse in camera trebuie balansate de un specialist pentru a nu obtine efecte nedorite.

Deschide Galeria

Daca va doriti o casa “sofisticata” va recomandam sa va jucati cu alb si negru in proportii aproximativ egale, insistand totusi pe alb. Arareori veti intalni in spatii rezidentiale amenajari alb negru in care sa aveti toti peretii negri ca abanosul, insa acest lucru nu este in niciun caz imposibil. Daca optati pentru pereti in vopsea neagra, atunci sper ca aveti la dispozitie ferestre foarte mari si ca interiorul casei dumneavoastra este luminat natural corespunzator in cea mai mare parte a zilei.

Pentru eleganta, o idee buna este sa optati pentru o podea neagra, pereti intr-o nuanta pala de vernil, si mobilier alb cu mici accente de negru ici-colo, fara a insista. Daca nu va doriti totusi o podea neagra, atunci alegeti un punct de interes al casei, de exemplu scara, ca unic element inchis intr-un interior alb sau pastel. Atentie totusi, nu orice nuanta pastelata arata bine langa negru.

Jocul intre alb si negru nu este o idee buna pentru o intreaga locuinta, cu exceptia cazului in care sunteti un celibatar convins, iar casa nu este un spatiu caruia sa ii acordati foarte mult timp pe zi. Interioarele de acest tip pot devein reci foarte usor si sunt destul de dificil de intretinut in timp. Daca nu vreti sa renuntati la ideea de monocromie, atunci alegeti o singura incapere pe care sa o decorati in acest stil. Recomandabil ar fi livingul sau bucataria. Pentru dormitor alegeti culori odihnitoare si proaspete.

 Amenajare de bucatarie in alb-negru. www.pinterest.com

Dungile sunt la mare cautare. Se pare ca au revenit dungile in designul interior. In ciuda efectului de „zebra” un perete varuit in dungi albe si negre arata bine, este modern si se potriveste spatiilor mici. Dungile orizontale de-a lungul unui hol ingust si scurt iti vor da iluzia unui spatiu mai deschis si mai mare decat in realitate.

 Amenajare de hol in alb-negru. www.pinterest.com

Jucati-va cu accesoriile. Ca sa nu dati gres la nivel de proportii intre alb si negru, optati pentru interioare albe si accentuati totul cu accesorii negre sau cu patternuri alb-negru. Intr-o bucatarie alba aduceti scaune negre sau vopsiti o singura usa de dulap. Intr-un living optati pentru perne negre, o lampa inchisa la culoare sau o masuta de cafea din fier forjat.

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole